Royalty

'Dít kreeg koningin Máxima voor haar vijftigste verjaardag'

24 mei 2022 11:08 Aangepast: 24 mei 2022 11:23
Beeld © Getty Images

Na twee coronajaren kon koningin Máxima, inmiddels 51, afgelopen zaterdag eindelijk uitbundig haar vijftigste verjaardag vieren en daar hoort natuurlijk een net zo uitbundig cadeau bij. Als we royalty-journalist Josine Droogendijk moeten geloven, heeft Máxima een zeer duur cadeau gekregen ter ere van deze bijzondere mijlpaal.

Máxima was gister aanwezig bij de Koning Willem l Prijzen, waar ze zelf meerdere prijzen mocht uitreiken. Ze zag er weer van top tot teen prachtig uit, maar wat vooral opviel waren haar sieraden. De polsen van de koningin zaten aardig vol, waarbij een horloge van Hermès toch wel de blikvanger was. Omdat het sieraad nog niet eerder bij Máxima is gespot, vermoedt Josine dat het een verjaardagscadeau was. Dat schrijft ze op haar site modekoninginmaxima.nl.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Willem-Alexander en Máxima in rouw om overlijden zoon van beste vriend

Het zou dus zomaar kunnen zijn dat koning Willem-Alexander even flink in de buidel heeft getast. Het horloge is namelijk allesbehalve een koopje. Het gaat om de de Hermès Cape Cod waarvan het uurwerk is bezet met diamanten en het bandje is gemaakt van krokodillenleer. Het horloge kost 7.100 dollar wat omgerekend zo’n 6.650 euro is. Het horloge is vernoemd naar een schiereiland aan de kust van Massachusetts, Cape Cod, en is geïnspireerd op de beroemde armband Chaîne d'Ancre, een kenmerkend sieraad van Hermès.

Máxima werd op 17 mei 2021 vijftig, maar vierde dat afgelopen zaterdag pas écht. Nieuwsgierig hoe de koningin haar verjaardag heeft gevierd? Wij gaven eerder al wat details weg:

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Koningin Máxima gaat verjaardag groots vieren volgend weekend'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore