Royalty

Gevluchte schandaalkoning Juan Carlos terug in Spanje

19 mei 2022 16:58
Juan Carlos Beeld © Getty Images

De voormalige koning van Spanje, de 84-jarige Juan Carlos, brengt deze donderdag voor het eerst in bijna twee jaar een bezoek aan zijn thuisland. De gepensioneerde 'schandaalkoning' zal tot en met maandag in Spanje blijven, zo maakte het paleis woensdagavond bekend.

Het is voor het eerst in zo'n twee jaar dat de vader van de huidige koning Felipe terugkeert naar zijn vaderland om familie en vrienden te bezoeken. Ook zal hij meedoen aan een zeilwedstrijd. Juan Carlos ontvluchtte in 2020 zijn geboorteland nadat hij in opspraak raakte over transacties met onder meer Saudi-Arabië. Sindsdien woont hij in Abu Dhabi.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Gevluchte schandaalkoning Juan Carlos keert terug naar Spanje

Tijdens zijn verblijf in Spanje zal Juan Carlos tot en met zondag in de stad Sanxenxo verblijven, om vervolgens op maandag 23 mei door te reizen naar Madrid - waar hij zich in het paleis La Operetta bij zijn vrouw, koningin Sofia, en andere familieleden zal voegen. Diezelfde dag zal de gepensioneerde koning volgens het paleis terugreizen naar Abu Dhabi.

Het paleis laat tevens weten dat het bezoek aan Spanje deel uitmaakt van het voornemen van de vorst om regelmatig af te reizen naar het land om familie en vrienden te bezoeken.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Makers Homeland maken serie over Spaanse koning Juan Carlos

Van 1975 tot 2014 regeerde Juan Carlos over Spanje. Om gezondheidsredenen trad hij af, maar hij behield zijn titel als koning officieel wel. Hij vertrok in de zomer van 2020 onaangekondigd naar het buitenland en het duurde geruime tijd voor bekend werd dat hij in het Midden-Oosten was neergestreken. Hij bleek gast te zijn van zijn vriend Mohammed bin Zayed al-Nahyan, de kroonprins van Abu Dhabi en leider van de VAE. Diens vader, Khalifa bin Zayed al-Nahyan, is afgelopen week overleden. Dat was de reden dat Felipe de emiraten aandeed.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore