Ga naar de inhoud
Royalty

Máxima duikt in kledingkast Amalia voor werkbezoek

Prinses Amalia met haar moeder tijdens haar optreden bij de Raad van State, eind vorig jaar. Beeld © ANP

Dat de dochters van Máxima (51) voor speciale gelegenheden graag in de kledingkast van hun moeder duiken, is inmiddels bekend. Vandaag zijn de rollen omgedraaid: de koningin leent namelijk iets wat Amalia (18) eerder droeg.

Máxima hoefde vandaag niet ver te rijden voor haar werkbezoek. Als erevoorzitter van MIND US bracht ze in het kader van studentenwelzijn in het vervolgonderwijs een bezoek aan de Hogeschool Leiden. Onlangs hebben vijf Leidse partijen de Verklaring Studentenwelzijn getekend. De koningin ging onder andere in gesprek over de totstandkoming van de verklaring en de plannen voor de toekomst. 

Voor de gelegenheid trok Máxima een zakelijke outfit aan. Om de aansluitende witte jurk van Massimo Dutti - die ze ook droeg tijdens de Koningsspelen 2022 - spot de oplettende kijker een bekende riem. Het is volgens royaltywatcher Josine Hoogendijk dezelfde cognackleurige Vaincourt-riem die Amalia eerder al eens droeg. 

Prinsessen
Lees ook:
Prinsessen sturen koningin Máxima geregeld een tikkie

De riem ligt al langer in de la in Huis ten Bosch. In 2020 werd 'ie al eens gedragen tijdens de zomerfotosessie in de tuin van de Oranjes. Toen combineerde Amalia de riem met een lichtblauwe jurk die tot haar kuiten reikte, zoals je op de foto hieronder kunt zien. 

Koningin
Lees ook:
Koningin Máxima heeft empty nest syndrome: 'Maar kan wel meer werken'

Onlangs kregen de Oranjes verschrikkelijk nieuws te verwerken. De zoon van een goede vriend van Willem-Alexander en Máxima is komen te overlijden: 

Willem-Alexander en Máxima in rouw om overlijden zoon van beste vriend

00:27