Ga naar de inhoud
Royalty

Kijkers genieten van dansend koningspaar tijdens 5 mei-concert

Willem-Alexander en Máxima Beeld © ANP

Koning Willem-Alexander (55) en koningin Máxima (50) waren gisteravond aanwezig bij het 5 mei-concert op de Amstel en waren als vanouds lekker aan het swingen. Hun enthousiasme zorgde bij de kijkers van het concert voor veel plezier, zo blijkt uit een rondgang op Twitter.

"Willy straalt bij het zien van Anita Meyer"

De koning en koningin wonen het 5 mei-concert traditiegetrouw bij, maar moesten het de afgelopen twee jaar missen vanwege de coronapandemie. Dat ze er daardoor éxtra veel zin in hadden, bleek wel uit het enthousiasme dat gisteravond van hun gezichten was af te lezen. De twee genoten zichtbaar van de optredens van onder anderen Anita Meyer, Tania Kross, rapper Fresku en de rockband Navarone.

Kijkers
Lees ook:
Kijkers gieren om cape die in gezicht koningin Máxima waait

Willem-Alexander bleek vooral een groot fan te zijn van Anita, want toen zij het nummer 'Why Tell Me Why' zong, ging hij pas echt los. Tot groot genoegen van de kijkers:

Het uitbundige gedrag van het koningspaar zou zomaar onderdeel kunnen zijn van hun charmeoffensief. Iets waar koningshuisdeskundige Annemarie de Kunder het eerder al over had:

'Koningspaar doet er alles aan om in gevlij van volk te komen'

05:24

Nieuwsgierig naar het 5 mei-concert? Je kunt het volledige concert terugkijken op de site van de NPO.