Royalty

Jeugdtekeningen van prinses Beatrix worden geveild

15 april 2022 14:39
Prinses Beatrix Beeld © RVD/Jeroen van der Meyde

Fans van het koningshuis kunnen binnenkort iets heel bijzonders in handen krijgen. Veilinghuis Van Spengen in Hilversum gaat namelijk eind april verschillende jeugdtekeningen van prinses Beatrix (84) veilen die zij in 1946 heeft gemaakt.

"Tekeningen gemaakt door prinses Beatrix, Holland 1946"

Beatrix maakte de tekeningen toen ze 8 jaar oud was. Ze zou onder andere vogels, paddenstoelen en scènes uit sprookjes hebben getekend. Leuk detail is dat het vooral om sprookjes gaat waarbij prinsessen een rol spelen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Beatrix viert 100-jarig bestaan van culturele club in Londen

De tekeningen zijn ingelijst samen met een Deense tekst die in het Nederlands betekent: ‘Tekeningen gemaakt door prinses Beatrix, Holland 1946.’ De tekst is Deens omdat de tekeningen in het bezit waren van het Deense koningshuis. De tekeningen zijn weer in Nederland terechtgekomen omdat een lid van het Deense koningshuis deze in de vorige eeuw aan een Nederlandse relatie heeft geschonken.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Beatrix steekt handen uit de mouwen voor vrijwilligersactie NLdoet

De tekeningen worden van 21 tot en met 24 april tentoongesteld in het veilinghuis en gaan op dinsdag 26 april onder de hamer. Mocht het je wat lijken, dan moet je er wel rekening mee houden dat ze niet goedkoop zijn. De tekeningen gaan namelijk niet voor minder dan 3000 euro weg.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Prinses Beatrix en zus Margriet verschijnen samen bij voorstelling

Ondanks haar hoge leeftijd is prinses Beatrix nog ontzettend kwiek. Nog niet zo heel lang geleden ging ze nog op een werkbezoek waar ze een bijzonder moment beleefde met een paard. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore