Ga naar de inhoud
Royalty

Britse Royals 'verbijsterd' door grote rol Andrew bij herdenkingsdienst Philip

Koningin Elizabeth en Prins Andrew Beeld © ANP

Prominente Britse royals waren 'verbijsterd' door de grote rol die prins Andrew (62) speelde bij de herdenkingsdienst van de overleden prins Philip. Volgens bronnen dichtbij The Royal Family waren vooral prins Charles (73) en zijn zoon prins William (39) ontstemd over de prominente aanwezigheid van Andrew. De Britse prins ligt al geruime tijd onder vuur vanwege de veelbesproken misbruikzaak die Virginia Giuffre (38) tegen hem aanspande.

"Dat was een schande, maar dit is mijn zoon"

Wat voor velen een grote verrassing was tijdens de herdenkingsdienst van prins Philip, was dat Andrew een grote rol speelde. Zo begeleidde hij zijn moeder, The Queen, helemaal naar de voorste rij. 

Volgens The Daily Mail zijn meerdere 'senior royals' behoorlijk verbijsterd over de grote rol die Andrew toebedeeld kreeg tijdens de ceremonie. Een bron bij de familie vertelt dat Charles en William hadden verwacht dat Andrew geen belangrijke rol zou krijgen tijdens de herdenkingsdienst. Zij zouden niet blij zijn geweest met deze ontwikkelingen.

Royals
lees ook:
Royals verzamelen zich in Londen voor herdenking prins Philip

"Het zou zonde zijn als de herdenkingsdienst wordt overschaduwd door dit nieuws", aldus de bron tegen The Daily Mail. "Bepaalde royals vinden het zeer spijtig dat dit is gebeurd."

Britse royaltyverslaggevers schrijven dat het besluit van The Queen om Andrew een belangrijke rol te geven tijdens de dienst 'een teken van goedkeuring' was richting haar zoon. Jennie Bond, een voormalig Brits koningshuisverslaggever zei: "Dit was haar manier om te laten merken: 'Oké, hij heeft grote fouten gemaakt. Dat was een schande, maar dit is mijn zoon.'"

Oranjes
lees ook:
Oranjes bij herdenkingsdienst voor prins Philip, Queen (hopelijk) ook

Prins Philip herdacht, ogen gericht op prins Andrew

00:59