Royalty

Royals verzamelen zich in Londen voor herdenking prins Philip

29 maart 2022 16:05
Beeld © Getty Images

Iedereen kan zich de beelden van vorig jaar april nog goed herinneren: koningin Elizabeth (95) die haast moederziel alleen de uitvaart van haar echtgenoot bijwoonde. Het is een enorm contrast met vandaag, tijdens de herdenking van prins Philip in Westminster Abbey in Londen. Onder meer koning Willem-Alexander (54), koningin Máxima (50) en prinses Beatrix (84) woonden de plechtigheid bij.

De grote vraag vandaag was of koningin Elizabeth ook aanwezig zou zijn bij de herdenking van prins Philip. Ze kwakkelt de afgelopen periode met haar gezondheid en moest verschillende evenementen aan zich voorbij laten gaan, iets wat zij normaal gesproken niet doet. Toch maakte ze vandaag haar opwachting. De herdenking werd gehouden in Westminster Abbey, de plek waar Elizabeth en Philip in het huwelijk traden op 20 november 1947. Ze waren 73 jaar getrouwd.

Onder anderen prins Charles en zijn vrouw Camilla, prins William, zijn vrouw Kate en hun kinderen prins George en prinses Charlotte, prinses Anne en haar man Tim en prinses Eugenie en prinses Beatrice met hun echtgenoten waren aanwezig bij de Service of Thanksgiving. Prins Andrew was ook aanwezig, Harry niet.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Oranjes bij herdenkingsdienst voor prins Philip, Queen (hopelijk) ook

De Europese vorstenhuizen waren goed vertegenwoordigd. Zo zien we op de foto's onder meer onze eigen royals - Willem-Alexander, Máxima en Beatrix - koningin Margrethe van Denemarken, prins Albert II van Monaco, koning Felipe en koningin Letizia van Spanje en koning Filip en koningin Mathilde van België.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Prins Harry niet bij herdenking prins Philip

Vorig jaar vond de uitvaart van prins Philip dus op sobere wijze plaats. Dat had toen alles te maken met de strenge coronamaatregelen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore