Ga naar de inhoud
Royalty

Belgische koninklijke familie vangt Oekraïense vluchtelingen op

Koning Filip en koningin Mathilde van België Beeld © Getty Images

Koning Filip (61) en koningin Mathilde (49) van België gaan vluchtelingen uit Oekraïne opvangen. Een drietal families wordt vanaf volgende maand ondergebracht in accommodaties van de Koninklijke Schenking.

"Die sociale component is voor zowel de Schenking als het koningspaar erg belangrijk"

Het koningspaar stelt via de Koninklijke Schenking - een openbare instelling die de talrijke gronden, kastelen en andere gebouwen beheert - twee gebouwen ter beschikking waar Oekraïense vluchtelingen terecht kunnen: één in Brussel en één in Wallonië.

"Ook koning Filip en koningin Mathilde zijn erg bekommerd om het lot van de Oekraïense vluchtelingen", aldus voorzitter van de Koninklijke Schenking Jan Smets. "Die sociale component is voor zowel de Schenking als het koningspaar erg belangrijk."

Sting,
Lees ook:
Sting, Penn, Rushdie en Levi vragen om Rusland te stoppen

De accommodaties zullen vanaf april beschikbaar zijn. Volgens de voorzitter moeten ze eerst wel nog ingericht worden en opgeknapt. "Het oorspronkelijke doel van deze accommodaties was om ze ter beschikking te stellen aan sociale instanties om mensen met een laag inkomen te huisvesten, een missie die goed aansluit bij wat we met de Koninklijke Schenking willen bereiken."

Afgelopen woensdag bezocht koning Filip nog een nieuw registratiecentrum voor vluchtelingen uit Oekraïne in Brussel, dat maandag zijn deuren opende. De eerste twee dagen werden er in totaal 3.729 personen geregistreerd. Van hen hebben 720 personen om huisvesting gevraagd. 

Kinderen
Bekijk ook:
Kinderen Armin van Buuren geven deel van zakgeld aan vluchtelingen

Ook ons eigen koningspaar stak de Oekraïense gemeenschap onlangs een hart onder de riem:

Koningspaar steekt Oekraïense gemeenschap hart onder de riem: 'Heel belangrijk'

04:34
Bron: RTL Boulevard