Ga naar de inhoud
Royalty

Prinses Charlene weer thuis bij man en kinderen in Monaco

Wat is er aan de hand met prinses Charlène?

04:43

Prinses Charlene (44) is weer in Monaco waar ze is herenigd met haar kinderen en man, prins Albert (63). Dat meldt het paleis van het Zuid-Franse vorstendom in een officiële verklaring. Wel moet de royal het voorlopig even rustig aan doen vanwege haar herstel.

"Zodra haar gezondheid goed genoeg is, kijkt de prinses ernaar uit weer tijd door te brengen met de mensen in Monaco"

Charlene liep begin vorig jaar een keel-, neus- en oorinfectie op in Zuid-Afrika en mocht daarom lange tijd niet naar huis vliegen. Toen ze eenmaal onder het mes was geweest mocht ze weer naar huis, maar bleek mentaal en fysiek oververmoeid en verbleef in een Zwitserse kliniek voor 95.000 euro per week. De prinses is nu eindelijk weer terug in het koninklijk paleis. Volgens de artsen zal dit haar herstel 'bemoedigen'. 

Voorlopig zal ze haar officiële taken nog niet hervatten. "Zodra haar gezondheid goed genoeg is, kijkt de prinses ernaar uit weer tijd door te brengen met de mensen in Monaco", klinkt het in het statement. 

Tijdelijk
Lees ook:
Tijdelijk verblijf prinses Charlene kost 95.000 euro per week

Tot slot laat het paleis weten dat Charlene behoefte heeft aan rust, en wordt iedereen gevraagd hun privacy te respecteren.

Opvallend is dat eerder deze week een bron nog beweerde dat de prinses 'nooit meer zou willen terugkeren' naar Monaco. Volgens een bron van de Franse krant Voici had ze zelfs al verhuisplannen omdat ze niet zou willen dat haar kinderen, tweeling Jacques en Gabriella, zouden opgroeien in Monaco.

Prins
Lees ook:
Prins Albert deelt hoopvolle gezondheidsupdate over prinses Charlene