Royalty

Prins Harry niet bij herdenking prins Philip

12 maart 2022 15:25
Prins Harry Beeld © ANP

Prins Harry (37) zal eind deze maand niet aanwezig zijn bij de herdenkingsdienst van zijn opa prins Philip, die vorig jaar april op 99-jarige leeftijd overleed. Dat meldt een woordvoerder van de koninklijke familie, aldus het Britse 'Sky News'.

Hoewel de officiële reden niet bekend is gemaakt, vermoedt men dat het te maken heeft met de veiligheid van Harry's gezin. Sinds hij en zijn vrouw Meghan afstand deden van hun koninklijke titels, hebben ze geen recht meer op extra politiebescherming. Harry zou een bezoek zonder die bescherming dan ook te gevaarlijk vinden. De woordvoerder voegt er wel aan toe dat Harry 'hoopt zijn grootmoeder snel te kunnen bezoeken'.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Prins Harry wordt 'hypocriet' genoemd voor bijwonen van rodeo

Prins Harry woont samen met zijn vrouw Meghan en hun kinderen Archie en Lilibet in Californië. Daar betaalt hij zijn eigen beveiliging. Die kan de jongste zoon van prins Charles echter niet meenemen naar zijn vaderland, omdat het het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken geen informatie wil delen met voor hen onbekende beveiligingsdiensten. Harry bezocht Engeland afgelopen juli nog wel voor de onthulling van een standbeeld van prinses Diana.

De herdenkingsdienst voor prins Philip vindt plaats op 29 maart.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Prins Harry en Meghan mogelijk aanwezig bij Invictus Games in Den Haag

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore