Royalty

Koningspaar snoeit bomen en schept poep voor NLdoet

12 maart 2022 14:09 Aangepast: 12 maart 2022 14:10
Koning Willem-Alexander en koningin Máxima Beeld © ANP

Vrijdag was het al prinses Beatrix (84) die zich inzette voor NLdoet, en zaterdag staken ook koning Willem-Alexander (54) en koningin Máxima (50) hun koninklijke handjes eens flink uit de mouwen op Zorgboerderij Op Aarde in Brielle.

Multifunctionele boerderij Op Aarde is een boerenbedrijf gecombineerd met zorg en zingeving en wil een ontmoetingsplek zijn voor iedereen. Naast het produceren en de verkoop van voedsel biedt Op Aarde ook zaalverhuur en activiteiten rond zingeving. Daarnaast is er sinds 2012 Zorgboerderij Op Aarde. Hier kunnen thuiswonende ouderen met beginnende dementie terecht voor dagbesteding.

De dagbesteding ontlast de mantelzorgers en zorgt dat de deelnemers langer zelfstandig kunnen blijven wonen. De ouderen werken mee in en om de boerderij: ze verzorgen de dieren, doen klusjes in de werkplaats, houden de moestuin bij en helpen met koken.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Beatrix steekt handen uit de mouwen voor vrijwilligersactie NLdoet

Ook de koning en de koningin hielpen mee tijdens de voorjaarsschoonmaak. Zo maakten ze tuinmeubelen schoon, ging Willem-Alexander in de weer met het snoeien van de perenbomen en werden de dierenverblijven uitgemest.

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima Koning Willem-Alexander en koningin Máxima
Miniatuurvoorbeeld
Bekijk ook:

Máxima spot zieke fan in het publiek na hun laatste ontmoeting

NLdoet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland en vond dit jaar voor de achttiende keer plaats. Op vrijdag 11 en zaterdag 12 maart kon iedereen op zo’n 5.500 plekken in Nederland op een laagdrempelige manier kennis maken met vrijwilligerswerk. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds, dat in 2002 werd opgericht en een nationaal huwelijksgeschenk was.

Eerder deze week brachten de Oranjes ook een bezoek aan een vluchtelingenopvang in Harskamp. Het koninklijk paar ontmoette daar gevluchte Oekraïense burgers en luisterde naar hun heftige verhalen. En dat maakte uiteraard indruk op onze koning en koningin.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Koning Willem-Alexander belooft Evgeniy Levchenko samen naar Oekraïne te gaan

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore