Ga naar de inhoud
Royalty

Tijdelijk verblijf prinses Charlene kost 95.000 euro per week

Prinses Charlene Beeld © ANP

Er gaan al lange tijd een hoop verhalen rond over prinses Charlene (44) van Monaco. Waar eerst nog werd gesproken over een ballingschap en een breuk met Albert (63), zou ze nu in een kliniek in Zwitserland zitten in verband met lichamelijke en mentale klachten. Verschillende media, waaronder de Duitse krant 'Bild' en het Spaanse tijdschrift 'Pronto', geven meer details vrij over de locatie van de prinses.

De prinses zou zich bevinden in een Zwitserse kliniek in Zürich genaamd Paracelsus Recovery. Volgens het Franse tijdschrift Here is Charlene daar vanwege een verslaving 'aan een explosieve cocktail van pijnstillers en slaappillen', waardoor ze geen slaap meer kon vatten. De kliniek is zeer exclusief, want met maar twintig patiënten per jaar en een prijskaartje van 95.000 euro per week is een verblijf niet voor iedereen weggelegd.

Het Franse blad laat ook weten dat de prinses een intensieve behandeling ondergaat, waarbij 'alle onderliggende problemen' gekoppeld aan haar klachten behandeld worden.

Een
Lees ook:
Een kerstwonder: prinses Charlène viert kerst met haar gezin

Zo'n royaal bedrag wordt natuurlijk niet zomaar gefactureerd, de prinses krijgt hier veel voor terug. Naast dat haar privacy (zo goed als mogelijk) wordt gewaarborgd doordat er fictieve namen worden gehanteerd in de kliniek krijgt de prinses 24 uur per dag ondersteuning. Ze ondergaat bovendien verschillende behandelingen, zoals yoga, spirituele counseling, medische check-ups, psycho-educatie, persoonlijke training en probiotica-therapieën. Naast de behandelingen mag de prinses vermoedelijk gebruikmaken van een limousine met chauffeur, een chef-kok, een butler én een dienstbode.

De prinses bevindt zich in een penthouse van maar liefst 250 vierkante meter. Het zou een luxueuze badkamer, een tweede slaapkamer, een keuken, therapieruimte en een panoramisch uitzicht over de omgeving hebben.

Prinses
Lees ook:
Prinses Charlène geeft eerste teken van leven na vertrek uit Monaco

Het leven als prinses valt Charlene al jaren zwaar: ze krijgt veel kritiek over zich heen, heeft regelmatig te maken met verrassingen uit het verleden van haar man prins Albert en dus last van gezondheidskwaaltjes. Justine Marcella vertelde in RTL Boulevard meer over de gekwelde royal.

Wat is er aan de hand met prinses Charlène?

04:43