Ga naar de inhoud
Royalty

Manager skigebied Lech: 'Weet niet of gevonden ski van prins Friso is'

Prins Friso en prinses Mabel met hun dochters Luana en Zaria in Lech, 2011 Beeld © ANP

Het was afgelopen week groot nieuws: de verloren ski van prins Friso, die kwijtraakte tijdens het fatale ongeluk in Lech in 2012, zou gevonden zijn. Skimanager Michael Manhart bevestigde dat in gesprek met 'AD'. RTL Boulevard zocht hem precies tien jaar na het ongeluk op in het mondaine skidorp, maar aan ons vertelt Michael een heel ander verhaal.

In gesprek met AD zei Michael, die ook wel de sneeuwpaus van Lech wordt genoemd, volgens de krant het volgende: "Iets meer dan twee jaar geleden ben ik zomers, tijdens het jagen op gemzen, een ski tegengekomen, niet ver van de plek waar prins Friso bedolven is. De ski was flink gebogen, via Florian Moosbrugger [de goede vriend van Friso die ten tijde van het ongeluk bij hem was] kwam ik te weten dat het een ski van Friso geweest moet zijn. Ik heb hem laten liggen, ik vond dat hij op die plek thuishoorde."

Aan RTL Boulevard vertelt Michael een andere versie van het verhaal. 

Opmerkelijk verhaal over verloren ski prins Friso

01:46
Hoe
Lees ook:
Hoe gaat het met prinses Mabel, 10 jaar na het ongeluk van prins Friso?

Zo vertelt de skimanager dat hij in het zomer na het ongeluk meerdere ski's heeft gevonden. "Ik weet niet of één van de ski's van prins Friso is en of ze alle ski's na het ongeluk hebben weggehaald." Dat strookt niet met het verhaal dat hij eerder in de Nederlandse media verkondigde. Toen wilde Michael de ski nog aan de Oranjes overhandigen tijdens hun eerstvolgende wintersportvakantie in Lech. "Ik zal hun bodyguards vertellen dat ik de ski heb gevonden en dat ik hem graag aan de nabestaanden van Friso wil geven", aldus Michael in het interview met AD. De krant laat desgevraagd weten achter het gepubliceerde verhaal te staan. Het verhaal is naar eigen zeggen gedubbelcheckt bij Michael.  

Er zitten dus nogal wat haken en ogen aan dit verhaal. Heeft Michael een tik op de vingers gekregen, waardoor hij nu het verhaal over de verloren ski van prins Friso ontkent? En als de ski inderdaad gevonden is: hoe zijn ze er dan zo zeker van dat het om de ski van de prins gaat? Die vragen blijven voorlopig onbeantwoord.

Prins
Lees ook:
Prins Constantijn openhartig over het verlies van Friso