Royalty

Wanneer keert prinses Charlene weer terug naar Monaco?

28 januari 2022 17:10 Aangepast: 28 januari 2022 17:12
Prinses Charlene Beeld © ANP

Slechts enkele dagen na de 44ste verjaardag van prinses Charlene heeft het hof een update over haar gezondheid gegeven. Momenteel verblijft de prinses in een kliniek in Zwitserland om te herstellen van uitputtingsverschijnselen en daar zal ze de komende tijd nog wel even blijven.

"Zodra haar gezondheid het toelaat, zal de prinses met vreugde weer momenten van gezelligheid met hen delen"

Toch is er ook goed nieuws, want het herstel voorloopt voorspoedig. Desalniettemin blijft Charlene de komende weken nog van huis om haar behandeling, bestaande uit rust en een dental treatment, voort te zetten. Daardoor miste de prinses Sainte Dévote dit jaar, een nationale feestdag in Monaco. Prins Albert liet samen met de tweeling en zijn zus prinses Caroline wel zijn gezicht zien.  

"Samen met haar man prins Albert II deelt Charlene haar hart met alle Monegasken en inwoners ter gelegenheid van deze vieringen. Zodra haar gezondheid het toelaat, zal de prinses met vreugde weer momenten van gezelligheid met hen delen", luidt de verklaring. "Tijdens deze periode verzoekt het koninklijk paar om respect te hebben voor hun privéleven en dat van hun kinderen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Prinses Charlène weer gescheiden van gezin: 'We missen je, mam'

Charlene leeft al tijden gescheiden van haar man en kinderen. In mei 2021 vertrok ze naar Zuid-Afrika om vervolgens pas aan het einde van het jaar terug te keren naar Monaco. Eenmaal in haar geboorteland liep Charlene een oor-, neus- en keelinfectie op, waardoor ze meerdere keren onder het mes moest. Ze miste daardoor zelfs het 10-jarige huwelijksjubileum met Albert en ze moest het lang stellen zonder haar twee kinderen. 

Boze tongen beweren dat Charlene destijds op de vlucht sloeg voor Albert. Maar volgens de prins - die zogenaamd ontsteld is door alle geruchten rondom zijn vreemde relatie - is zijn vrouw echt niet verbannen uit Monaco. "Ze ging niet in ballingschap", houdt hij vol. "Ik had waarschijnlijk eerder op de geruchten moeten reageren, maar ik concentreerde me op de zorg voor de kinderen."

"Ze verliet Monaco niet in een roes", houdt Albert vol. "Ze is niet weggegaan omdat ze boos op mij of op iemand anders was. Ze ging naar Zuid-Afrika voor haar stichting en om wat tijd vrij te nemen met haar broer en een paar vrienden." De reis zou eigenlijk zeven tot tien dagen in beslag nemen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Prinses Charlène lacht weer op eerste foto na ziekenhuisopname

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore