Ga naar de inhoud
Royalty

Drie gouden regels van het moederschap waar hertogin Kate bij zweert

Beeld © ANP

Als vrouw van prins William (39) en als toekomstig koningin-gemalin wacht Kate (40) een grote taak. Maar de belangrijkste rol in haar leven is die van het moederschap. Als trotse moeder van George (8), Charlotte (6) en Louis (3) is er voor Kate niets wat meer prioriteit heeft dan haar gezin. En als het op het ouderschap aankomt, heeft Kate een aantal gouden regels.

"Toen de kinderen jonger waren hebben William en Kate bewust besloten om veel tijd als gezin door te brengen"

Kate is niet het type dat in de voetsporen treedt van de Windsors als het gaat om de verzorging van haar kinderen. Ze schakelt de hulp van nanny's in als het moet, maar verder houdt ze liever zélf de touwtjes in handen. En dat doet ze zo:

'Britse
Lees ook:
'Britse koningshuis werkt aan charme-offensief Kate Middleton'

Spendeer tijd met je gezin 

"Kate is niet een carrièretijger, maar een echte hands-on moeder zoals ze dat noemen", vertelt RTL Boulevard-royaltyverslaggever Annemarie de Kunder. "Kate vindt het belangrijk dat het goed gaat met haar gezin. Toen de kinderen jonger waren hebben William en Kate bewust besloten om veel tijd als gezin door te brengen. Bovendien kan het nu nog, aangezien prins Charles ook nog in de wachtrij staat om Elizabeth op te volgen."

Kate
Lees ook:
Kate Middleton vindt thuisonderwijs 'uitputtend'

Moedig kinderen aan om naar buiten te gaan

Hoewel de prinsen en prinses de nodige vierkante meters hebben om rond te rennen in hun woning in Kensington Palace, kunnen ze op het platteland al helemaal losgaan. Als het kan trekt het gezin eropuit. Kate vindt het namelijk belangrijk dat haar kinderen lekker naar buiten gaan, zo vertelt ze in de podcast Happy Mum, Happy Baby. Op en rondom hun landgoed in Norfolk kan dat als nergens anders: daar hoeven de kinderen niet bang te zijn dat ze hun mooie zondagskleren verpesten. 

Kate hoopt dat haar kleintjes dezelfde fijne herinneringen overhouden aan hun tijd als gezin in de natuur als zij heeft van vroeger. "Ik wil dat ze zich herinneren dat we als gezin naar het strand gingen, nat werden, onze laarzen zich met water vulden." Een glimp van het gezinsleven vang je op in onderstaande video ter ere van hun tienjarige huwelijk. 

Leco
Zie ook:
Leco over nieuwe look van Kate Middleton: 'Helemaal in balans'

Zorg dat je een 'aanwezige ouder' bent

Ondanks haar leven in de schijnwerpers, houdt Kate van de simpele dingen in het leven. Zo is het voor haar een prioriteit om de dag met de kinderen aan de ontbijttafel te beginnen. En als ze 's middags uit school komen, staat zij daar om hen op te pikken. Ook met William heeft ze een ritueel: 's avonds, als de kinderen op bed liggen, ontspannen ze samen - soms onder het genot van een gin tonic. 

Kate
Lees ook:
Kate Middleton maakt indruk op James Bond tijdens première

Mede door haar rol in The Firm én in het moederschap is Kate uitgegroeid tot een groot voorbeeld, aldus Annemarie:

Annemarie: 'Kate Middleton is uitgegroeid tot een voorbeeld'

06:39