Royalty

40 en populairder dan ooit: zo viert hertogin Kate haar verjaardag

09 januari 2022 13:23 Aangepast: 09 januari 2022 14:03
Hertogin Kate Beeld © ANP

Er wordt vandaag ongetwijfeld luidkeels gezongen in het paleiselijke onderkomen van de Cambridges, want Kate mag veertig kaarsjes op haar verjaardagstaart uitblazen. Feest!

"In de afgelopen jaren heeft ze zich als introvert persoon rustig ontpopt tot een stabiele factor in de monarchie"

Als Kate na het afgelopen en vooral veelbewogen jaar minder lekker in haar vel zou zitten, zou iedereen dat begrijpen. Toch is de Duchess in de aanloop van haar veertigste verjaardag helemaal opgebloeid, zo melden bronnen dichtbij Kate aan People. 

Bovendien is Kate onverminderd populair in Engeland. Waar enkele familieleden keer op keer negatief in het nieuws komen - we noemen een Andrew - wordt er met geen slecht wordt gerept over de Duchess van Cambridge.

"Ze wordt echt gezien als de motor achter de monarchie op dit moment", vertelt RTL Boulevard-royaltyverslaggever Annemarie de Kunder. "Zo zijn er ter ere van haar verjaardag veel artikelen verschenen die stuk voor stuk vol lof zijn. Dat is eigenlijk heel bijzonder."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Oom Kate Middleton: 'Kate zou Meghan nooit laten huilen'

Met deze verjaardag begint er een nieuw hoofdstuk van haar persoonlijke én koninklijke leven. Tien huwelijksjaren en heel wat werkervaring later is Kate aan het warmdraaien voor haar toekomst als koningin-gemalin. Door het schandaal rondom prins Andrew, de koerswijziging van de Sussexjes en de kwakkelende gezondheid van koningin Elizabeth is dat proces misschien wel nóg sneller gegaan. 

"Kate is niet een carrièretijger, maar een echte hands-on moeder zoals ze dat noemen. In de afgelopen jaren heeft ze zich als introvert persoon rustig ontpopt tot een stabiele factor in de monarchie. Zo is ze veel zelfverzekerder en ze speecht goed: een hele transformatie", aldus Annemarie. "Ondanks dat ze niet het ambitieuze type is, vindt ze het belangrijk dat ze William en in dit geval The Firm ondersteunt door haar werk goed te doen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Britse koningshuis werkt aan charme-offensief Kate Middleton'

Ze is moeder, een werkende royal én leeft een leven in de schijnwerpers, maar wie denkt dat Kate het gezinsleven uit handen geeft, heeft het mis. Ondanks de nodige helpende handen in huis - lees: een nanny - is het Kate zélf die het gezin runt. Annemarie: "Kate vindt het belangrijk dat het goed gaat met haar gezin. Toen de kinderen jonger waren hebben William en Kate bewust besloten om veel tijd als gezin door te brengen. Bovendien kan het nu nog, aangezien prins Charles ook nog in de wachtrij staat om Elizabeth op te volgen."

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook:

Leco over nieuwe look van Kate Middleton: 'Helemaal in balans'

Grote kans dat de hertogin zelf de keuken is ingedoken om voor vandaag een heerlijke, zelfgemaakte taart op tafel te toveren. Het is één van haar favoriete hobby's. "Ze bakt sowieso veel", weet Annemarie. "Ook voor de verjaardagen van de kinderen maakt ze zelf taart."

Er hoeven waarschijnlijk niet veel taarten de oven in, want in tegenstelling tot de Oranjes gaat Kate voorzichtiger om met haar verjaardag in coronatijd. "Ze houdt het low profile. Lekker thuis met haar gezin, waarschijnlijk op het Sandringham-landgoed. De avond ervoor worden we waarschijnlijk getrakteerd op nieuwe foto's: van het gezin denk ik, maar misschien ook van Kate zelf."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Meghan Markle voelde zich nummer twee, na Kate Middleton'

Wat betreft haar voorkomen heeft Kate haar weg helemaal gevonden in het koningshuis. De saaie mantelpakjes zijn eindelijk verbannen uit haar kledingkast en maken plaats voor haar nieuwe look:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore