Royalty

Kerstspeech Elizabeth bevat ontroerend eerbetoon aan Philip

24 december 2021 10:23
Beeld © Getty Images

De kerstspeech van koningin Elizabeth (95) is iets waar de Britten elk jaar weer naar uitkijken. Hoewel nog niet duidelijk is wat Elizabeth gaat zeggen, zijn er wel al beelden uitgelekt van de speech. En daarop is een wel héél lief eerbetoon aan haar overleden man prins Philip te zien.

De speech, die zaterdag op eerste kerstdag zal worden uitgezonden, wordt altijd van tevoren al opgenomen. Op beelden is te zien dat koningin Elizabeth helemaal in de kerstsferen is, met een rode jurk en een kerstboom en lichtjes op de achtergrond. Wat daarnaast opvalt, is de grote foto die op haar bureau staat.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Elizabeth geeft werknemers kerstcadeau van nog geen tien euro

Elizabeth heeft normaal gesproken meerdere foto’s van haar familie op haar bureau staan, maar deze keer heeft ze ervoor gekozen om alleen een grote foto van haar man prins Philip, die begin dit jaar overleed, neer te zetten. Daarnaast draagt ze een broche die ze eerder droeg tijdens een fotomoment op haar huwelijksreis met Philip in 1947.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Harry en Meghan met kerst niet naar koningin Elizabeth'

Waar de koningin voor de feestdagen normaal gesproken afreist naar haar landgoed Sandringham om daar de kerst met haar familie door te brengen, is dat dit jaar anders. Vanwege de snelle verspreiding van de omikronvariant heeft ze ervoor gekozen om op Windsor Castle te blijven, waar ze alleen met prins Charles en zijn vrouw Camilla de feestdagen gaat vieren. William en Kate brengen de feestdagen door met de familie van Kate, bevestigt het Britse koninklijk huis aan verschillende Britse media.

Royaltykenner Marc van der Linden vertelde onlangs al dat de wereld van Elizabeth momenteel erg klein is.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Paul McCartney had een oogje op koningin Elizabeth

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore