Ga naar de inhoud
Royalty

Prins Harry over legerervaring: 'Heeft me gemaakt wie ik ben'

Prins Harry en Meghan Markle Beeld © ANP

Prins Harry (37) heeft woensdagavond met zijn vrouw Meghan het Salute to Freedom-gala voor oorlogshelden in New York bijgewoond. De prins was zoals verwacht niet gekleed in uniform, maar had wel een aantal van zijn medailles opgespeld. Zowel Harry als Meghan droegen ook een rode klaproos.

"Maar in de oorlog zie en ervaar je ook dingen waarvan je hoopt dat niemand dat zou hoeven doen"

Voorheen zou de Britse prins als oud-militair een uniform dragen dat hoort bij dergelijke evenementen, maar dat mag zonder zijn titels niet meer. Harry raakte zijn titels kwijt nadat hij en zijn vrouw bekendmaakten geen 'senior royals' meer te willen zijn.

'Prins
lees ook:
'Prins Harry en Meghan Markle vieren kerst in Engeland'

De prins reikte op het gala medailles uit aan vijf militairen die betrokken waren bij Amerikaanse missies. Ook gaf Harry een toespraak over zijn eigen tijd in het leger. De prins werd twee keer als militair uitgezonden naar Afghanistan.

Prins
Lees ook:
Prins Harry opnieuw terug naar New York voor onderscheiding

"Mijn ervaring in het leger heeft me gemaakt wie ik nu ben, en ik zal altijd dankbaar zijn voor de mensen met wie ik heb gediend", zei de prins. "Maar in de oorlog zie en ervaar je ook dingen waarvan je hoopt dat niemand dat zou hoeven doen."