Royalty

Prins Andrew weigert bezoek aan pasgeboren kleindochter

21 september 2021 11:25
Prins Andrew (archieffoto). Beeld © EPA

De Britse koninklijke familie is een familielid rijker. Prinses Beatrice (33) is op 18 september bevallen van haar eerste kindje, een dochter. Maar op een bezoek van haar vader Andrew (61) hoeft ze voorlopig nog niet te rekenen, aldus 'The Sun'.

"Andrew heeft duidelijk gemaakt dat hij Balmoral niet verlaat"

Terwijl moeder Sarah Ferguson zich haast om haar nieuwe kleindochter in Londen te zien, houdt de schandaalprins zich 800 kilometer verderop schuil op Balmoral Castle. Op het Schotse landgoed van koningin Elizabeth kunnen de autoriteiten hem namelijk niet de papieren van de misbruikzaak overhandigen. Door zich schuil te houden hoeft hij de realiteit maar niet onder ogen te komen. 

Amerikaanse advocaten willen de papieren indienen waarin ze de prins beschuldigen van verkrachting van de eerste graad. Een 'koninklijke' bron zegt: "Andrew heeft duidelijk gemaakt dat hij Balmoral niet verlaat. Het lijkt erop dat het advies van hem was om ondergedoken te blijven en de hele zaak te missen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Royal baby geboren: prinses Beatrice bevallen van eerste kind

Ondertussen laat Eugenie, de trotse zus van Beatrice, niets merken van wat er achter de schermen afspeelt. Dat Beatrice net als zij moeder is, maakt haar erg gelukkig. Via Instagram feliciteert ze haar zus en zwager met hun wonder. 'Aan mijn liefste Beabea en Edo, gefeliciteerd met jullie engel. Ik kan niet wachten om haar te ontmoeten en ik ben zo trots op je. We gaan zoveel plezier beleven aan het zien opgroeien van onze kinderen.'

En aan haar nichtje, wier naam nog geheim wordt gehouden door de kersverse ouders: 'Aan mijn nieuwe nichtje: ik hou nu al van je en vind je nu al geweldig op de foto's. We gaan zoveel plezier hebben samen. Liefs van je tante Euge.'

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Waarom prins Andrew niet op trouwfoto's prinses Beatrice staat

De komst van de nieuwste royal baby wordt op 20 september 2021 naar buiten gebracht. 'Hare Koninklijke Hoogheid prinses Beatrice en meneer Edoardo Mapelli-Mozzi zijn verheugd om de veilige geboorte van hun dochter op 18 september 2021 om 23.42 uur aan te kondigen', begint het statement namens het stel. 

'De familie wil graag al het personeel van het ziekenhuis bedanken voor de goede zorgen. Het gaat goed met Hare Koninklijke Hoogheid en de baby. Het koppel ziet ernaar uit om hun dochter voor te stellen aan haar grote broer Christopher Woolf." Christopher is de zoon van Edoardo uit een eerdere relatie. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore