Royalty

'Niets strafbaars aan beroemd BBC-interview met Diana'

15 september 2021 19:08 Aangepast: 15 september 2021 19:33
Prinses Diana Beeld © Getty Images

De Britse politie ziet geen strafbare feiten bij het tot stand komen van het beroemde televisie-interview van de BBC met prinses Diana in 1995. Uit onafhankelijk onderzoek bleek eerder dit jaar dat door de omroep was verzwegen dat het gesprek met Diana was geregeld door valse informatie te verstrekken. De politie deed daarop zelf onderzoek naar het interview dat journalist Martin Bashir (58) met haar had.

De BBC zou Diana's broer Charles Spencer destijds vervalste documenten hebben laten zien, die moesten bewijzen dat leden van haar staf werden betaald om haar te bespioneren. Charles overtuigde zijn zus daarop het interview te doen waarin zij uit de school klapte over haar huwelijksproblemen met prins Charles. Kort na de uitzending gingen de twee uit elkaar.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Emotionele prinses Diana in eerste trailer Spencer

De politie deed onderzoek naar de wijze waarop de omroep het interview met Diana had gekregen. Daaruit is gebleken dat de BBC ethisch steken heeft laten vallen, laat de politie woensdag weten aan Britse media. Maar ook is vastgesteld dat er "geen bewijs is gevonden van strafbare feiten".

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

John Travolta: 'Dans met prinses Diana was als in een sprookje'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore