Ga naar de inhoud
Royalty

Prins Albert reageert voor het eerst op hardnekkige scheidingsgeruchten

Beeld © ANP

De prijs voor het beste huwelijk zal niet snel naar prins Albert van Monaco (63) en zijn vrouw Charlène (43) gaan. Geruchten, speculaties en roddels over hun huwelijk reiken tot ver buiten de paleismuren. Maar dat hun huwelijk op de tocht staat is absoluut niet waar, aldus de Monegaskische vorst. Dat vertelt hij aan 'People'.

"Ze is niet weggegaan omdat ze boos op mij of op iemand anders was"

Twijfels over hun huwelijk, de buitenechtelijke kinderen, de 'vlucht' naar Zuid-Afrika: zou het Charlène allemaal teveel zijn geworden? Ze verblijft al sinds mei in haar geboorteland Zuid-Afrika met een infectie en ziet haar kinderen nauwelijks, behalve via videogesprekken. Maar volgens Albert - die zogenaamd ontsteld is door alle geruchten rondom zijn vreemde relatie - is zijn vrouw echt niet verbannen uit Monaco. "Ze ging niet in ballingschap", houdt hij vol. "Ik had waarschijnlijk eerder op de geruchten moeten reageren, maar ik concentreerde me op de zorg van de kinderen."

Prinses
Lees ook:
Prinses Charlène met spoed naar ziekenhuis gebracht, nu stabiel

Terwijl Albert wacht totdat zijn vrouw terugkeert naar Monaco wil hij voor eens en altijd de valse geruchten rondom zijn relatie rechtzetten. Dat is ook wel nodig, want Charlène zou allang terugzijn in de dwergstaat, maar is nog steeds nergens te bekennen. Vlak voor vertrek naar huis werd ze wéér in het ziekenhuis opgenomen. Onder het mom beter laat dan nooit probeert de vorst de nodige damage control te verrichten. 

"Ze verliet Monaco niet in een roes", houdt Albert vol. "Ze is niet weggegaan omdat ze boos op mij of op iemand anders was. Ze ging naar Zuid-Afrika voor haar stichting en om wat tijd vrij te nemen met haar broer en een paar vrienden." De reis zou zeven tot tien dagen in beslag nemen. Inmiddels is Charlène al maanden van huis door de infectie en medische complicaties. 

Prinses
Lees ook:
Prinses Charlène na zoveelste schandaal: 'Sta 1000% achter Albert'

Om nog maar eens de nadruk te leggen op hun (ver)wonderlijke relatie laat Albert weten dat zijn vrouw niet kan wachten om thuis te komen. "Ze is er klaar voor. Ze zei al grappend dat ze zich op een schip wil verstoppen om terug naar Europa te komen."

Keert prinses Charlene ooit nog terug naar Monaco?

06:11