Royalty

John Travolta: 'Dans met prinses Diana was als in een sprookje'

07 augustus 2021 15:20 Aangepast: 07 augustus 2021 15:59
John Travolta en prinses Diana Beeld © ANP

John Travolta (67) herinnert zich nog goed hoe hij in 1985 met prinses Diana danste in het Witte Huis. In de televisiespecial 'In Their Own Words: Diana, Princess of Wales', die zondag wordt uitgezonden, blikt de Amerikaanse acteur terug op het moment dat hij vergelijkt met een sprookje.

"Het was net als in een sprookjesboek"

John en Diana waren in november 1985 te gast bij een galadiner van de Amerikaanse president Ronald Reagan in het Witte Huis. Volgens de 67-jarige acteur werd hij op een gegeven moment aangesproken door First Lady Nancy Reagan. "Zij zei: het is een van de dromen van de prinses om met jou te dansen. Wil je met haar dansen? En ik zei: 'ja natuurlijk'", zegt John, die jaren daarvoor zijn danstalenten liet zien in de films Saturday Night Fever en Grease.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

The Times plaats rectificatie na foute berichtgeving over Diana

Nancy Reagan begeleidde de acteur naar Diana. "Mijn hart begon sneller te kloppen. Ik tikte haar op de schouder en ze keek verlegen naar beneden, zoals ze dat wel vaker deed, keek me vervolgens aan, waarna ik vroeg: 'wil je met me dansen?'"

Volgens de acteur ging iedereen in de ruimte aan de kant voor hun dans, die volgens hem voelde als 15 minuten. "Het was net als in een sprookjesboek. We maakten een buiging en het was voorbij. Daarna ging zij weg en ik ook en veranderde mijn koets weer terug in een pompoen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

John Travolta spreekt over rouwproces na overlijden vrouw

Het is inmiddels 40 jaar geleden dat Charles en Diana met elkaar in het huwelijksbootje stapten. We weten allemaal: dat bootje zonk als ene baksteen. Marc van der Linden over het veel besproken huwelijk:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore