Royalty

Prins George aanwezig bij EK en hij is lang niet de enige royal

12 juli 2021 14:40
Beeld © Getty Images

Het zijn net mensen: ook royals kunnen ontzettend genieten van een sportwedstrijd. Dit EK waren er op de tribunes vaak koninklijke kijkers te vinden. Zo was prins William (39) gisteren met Kate Middleton (39) en prins George (7) aanwezig bij de finale tegen Italië, en er zijn nog veel meer royals gespot.

Het begon zo mooi voor de Engelsen: al in het begin van de wedstrijd maakte de ploeg het eerste doelpunt. Het publiek in het stadion reageerde uitzinnig en ook prins George ging uit zijn plaat.

De winst leek binnen handbereik, maar helaas voor de Engelse ploeg werd in de tweede helft van de wedstrijd de gelijkmaker gescoord door Italië. George mocht extra lang opblijven: na de 90 minuten stond het nog steeds gelijk en werd de wedstrijd verlengd. Uiteindelijk liep het uit op penalty's en ging Italië er met de winst vandoor. Ondanks dat de 7-jarige prins nog niet drinkt, zal hij met een flinke kater zijn wakker geworden. Net als de rest van Engeland.

Eerder bezocht William ook al een wedstrijd op het EK. Samen met prins George en hertogin Kate was hij aanwezig bij de wedstrijd tegen Duitsland in Wembley Stadium. Voor de kleine George was dit de eerste keer dat hij het Engelse team toejuichte vanaf de tribune.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Eerste beelden satirische cartoon prins George uitgebracht

Veel kijkers vonden het prinsje wat stijfjes gekleed. Waarom had de 7-jarige niet een leuk voetbalshirt met zijn naam erop aan? Dat komt door de dresscode van de royal box in Wembley. George heeft overigens wel een eigen voetbalshirt. Hij droeg het op de foto's die ter gelegenheid van zijn zesde verjaardag werden gemaakt.

Ook de Oranjes zijn dol op sport. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima konden het EK voetbal dit jaar natuurlijk niet overslaan. Samen waren zij aanwezig bij de wedstrijd Nederland-Oekraïne, waar 'we' met 3-2 wonnen. Vooral het gejuich van de koning viel op.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook:

Mark Rutte en ministers reageren op ophef over koning

De Denen speelden woensdag in de halve finale tegen Engeland. Het land werd uitgeschakeld, maar aan de inzet van prins Frederik en zijn gezin heeft het niet gelegen: zij zijn de afgelopen periode erg betrokken geweest bij het kampioenschap. De kroonprins van Denemarken opende het Football Village en zijn vrouw Mary bezocht een straatfeest dat meedeed aan haar eigen initiatief Fantastic Football Parties. Het paar was ook aanwezig bij de wedstrijd Denemarken-Finland, waarin voetballer Christian Eriksen bezweek. Kort daarna deelden ze een bericht op social media om hun steun te uiten.

Ook oudste zoon prins Christian is vaak op de tribune te vinden. Laatst waren de Deense royals nog aanwezig bij de wedstrijd tegen België, waarbij zij naast koning Filip zaten.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Herstellende Eriksen deelde mee in feestvreugde Denen

En als de Denen er een keertje niet bij kunnen zijn, kijken ze gewoon vanuit huis.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore