Royalty

Harry en William onthullen standbeeld van prinses Diana

01 juli 2021 16:46 Aangepast: 01 juli 2021 17:19
Beeld © ANP

Het is een bijzondere dag. Niet alleen zijn de gebrouilleerde broeders Harry (36) en William (39) voor het eerst samen sinds de uitvaart van hun opa prins Philip, ook onthullen ze het standbeeld ter ere van de zestigste verjaardag van hun overleden moeder Diana. Net is bekend geworden hoe het beeld eruitziet.

Op de dag dat de prinses van Wales 60 jaar zou worden, hebben haar zoons het beeld onthuld in de tuinen van Kensington Palace, het landgoed waar Diana jarenlang heeft gewoond en dat nu bewoond wordt door William en Kate. 

Aan kunstenaar Ian Rank-Broadly de eer om het bijzondere standbeeld van de geliefde prinses te maken. De totstandkoming van het beeld ging overigens niet zonder slag of stoot. Niet alleen had het beeld al eerder af moeten zijn - de aankondiging werd in 2017 al gedaan - ook waren William en Harry het naar verluidt niet altijd eens over het ontwerp. Over dit ontwerp kwamen de mannen wél tot een overeenkomst:

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Prins Harry snel weer in UK zónder Meghan, slaapt bij lievelingsnichtje

William en Harry kozen een bijzondere plek uit voor het levensgrote beeld van hun moeder met twee kinderen. Het staat namelijk in Sunken Gardens: de lievelingstuin van Diana op het landgoed in Londen.

De broers laten via social media nog even van zich horen. 'Vandaag, op wat de zestigste verjaardag van onze moeder zou zijn geweest, herinneren we ons haar liefde, kracht en karakter - kwaliteiten die haar tot een kracht voor het goede maakten over de hele wereld, die talloze levens ten goede veranderden', schrijven Harry en William.

'Elke dag wensen we dat ze nog bij ons was en we hopen dat dit beeld voor altijd zal worden gezien als een symbool van haar leven en haar nalatenschap.'

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Harry en William woest op BBC vanwege bedrog van moeder Diana

Nu de onthulling erop zit, blijft er nog een andere grote vraag over: is de verzoening tussen de broers nabij? RTL Boulevard-deskundige Marc van der Linden vertelt je er alles over in onderstaande video. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore