Royalty

Elizabeth negeert orders en snijdt taart met ceremonieel zwaard

12 juni 2021 13:34 Aangepast: 12 juni 2021 13:35
Queen Elizabeth Beeld © Getty Imagese

De Britse koningin Elizabeth mag dan inmiddels de respectabele leeftijd van 95 jaar hebben gehaald, haar humor is nog altijd even spontaan en kinderlijk. Zo zorgde de Britse royal voor en lach op iedereens gezicht door zich tijdens de bijeenkomst van de G7 niet aan het script te houden en een ceremonieel zwaard te gebruiken voor een wel heel erg alledaags klusje.

Dat de 95-jarige nog lang geen oude taart is en nog altijd in voor een lolletje, bewees ze afgelopen vrijdag. Tijdens lunch in Eden Project in Cornwall kreeg de koningin taart aangeboden, die ze besloot - geheel buiten het script om - aan te snijden met het zwaard van de Lord-Lieutenant van Cornwall. 

Toen de royal erop gewezen werd dat er ook gewoon een mes aanwezig was, reageerde ze gehaaid dat het op deze manier 'ongebruikelijker is', waarna omstanders Kate Middleton en Camilla Parker Bowles hun lach niet konden inhouden. Tja, ga daar maar eens tegenin. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Elizabeth wist wél dat achterkleinkind Lilibet zou heten

Ook vandaag zit de Britse koningin niet stil en heeft, op de officiële viering van haar verjaardag traditiegetrouw, de Birthday Honours bekendgemaakt - vergelijkbaar met de lintjesregen in Nederland. De lijst wordt volgens Britse media gedomineerd door mensen die een belangrijke rol speelden bij het bestrijden van de coronapandemie, maar er bleef ook ruimte om bekende Britten te prijzen.

Eén van de meest aansprekende namen is Jonathan Pryce, vorig jaar genomineerd voor een Oscar voor zijn rol in The Two Popes. De acteur, ook bekend van Game of Thrones, werd in 2009 al Commander of the Order of the British Empire (CBE), maar wordt nu ook geridderd en mag voortaan Sir voor zijn naam zetten. Opvallend genoeg is Pryce gecast om de rol van prins Philip over te nemen in de komende seizoenen van de Netflix-hit The Crown.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Queen Elizabeth zag achterkleinkind Lilibet via videocall

De 'honours' worden twee keer per jaar uitgereikt: op de officiële verjaardag van de koningin in juni en aan het eind van het jaar. Onlangs werd de Britse royal overgrootmoeder van Lilibet. Volgens Marc van der Linden moest prins Harry de naam door haar laten goedkeuren. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

7 uitspraken van prins Harry over zijn leven als 'gevangen' royal

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore