Royalty

Joop van den Ende vertelt over zijn bijzondere band met Beatrix

04 juni 2021 17:21 Aangepast: 04 juni 2021 17:22
Beeld © ANP

Het was een bijzondere dag voor Joop van den Ende (79) en zijn vrouw Janine (64). Voor hun bijdrage aan de Nederlandse cultuurwereld kregen ze een Zilveren Anjer uitgereikt van hun vriendin prinses Beatrix (83).

"Ze heeft een belangrijke plek in ons leven"

Sinds het overlijden van haar vader neemt Beatrix jaarlijks de taak op zich om de Zilveren Anjers uit te reiken namens het Prins Bernhardfonds. Vandaag was het zover voor Joop en Janine: omdat ze zich beiden zo goed inzetten voor de cultuursector kregen ze allebei een Zilveren Anjer. Via de VandenEnde Foundation hebben ze 750 jonge creatievelingen - van dansers tot filmmakers - een studiebeurs kunnen geven om hun dromen na te jagen. 

Beatrix was zichtbaar ontroerd, schrijft AD. Ze kent het koppel al tientallen jaren en dat ze een bijzondere band hebben, bevestigt Joop. "We hebben een goede relatie, al klinkt dat misschien wat gek. Ze heeft een belangrijke plek in ons leven", vertelt hij. Janine: "We hebben thuis nog een geweldige foto waar we met de kinderen en de toenmalige koningin op staan."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Prinses Beatrix steekt handen uit de mouwen voor NLdoet

Prinses Beatrix zit niet stil deze week. Eerder heeft ze nog de handen uit de mouwen gestoken door als vrijwilliger aan de slag te gaan. De prinses heeft behoorlijk groene vingers, zo blijkt uit onderstaande video. 

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook:

Mark Rutte klapt uit school over blunder bij koningin Beatrix

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore