Ga naar de inhoud
Royalty

Deze namen zijn grote kanshebbers voor dochter Harry en Meghan

Prins Harry en Meghan Markle Beeld © Getty Images

Sinds prins Harry (36) en Meghan Markle (39) op 14 februari de zwangerschap bekendmaakten is het grote speculeren rond de naam begonnen. Inmiddels weten we dat ze een meisje verwachten. Welke naam gaat het worden? Dit zijn volgens 'People' de grote kanshebbers.

"Dat is een hele mooie naam, ik vind het leuk"

Toen Meghan in 2019 zwanger was van Archie bezochten zij en Harry een school. De leerlingen wilden het maar al te graag hebben over mogelijke babynamen.

Een van de meisjes in de klas, toevallig ook genaamd Meghan, vroeg haar wat ze van de naam Amy vond. Meghan reageerde als volgt: "Dat is een hele mooie naam, ik vind het leuk. We gaan erover nadenken."

Harry toonde juist interesse in de naam Lily, ook een van de leerlingen. Hij vroeg de moeder van het meisje hoe haar naam wordt gespeld.

Meghan
Lees ook:
Meghan leerde Harry om gesprek over suïcidale gedachten aan te gaan

Er zijn meer momenten geweest waarop de hertog en hertogin van Sussex spraken over meisjesnamen. In oktober 2018 bezochten zij Melbourne waar een 12-jarig meisje Meghan het vuur aan de schenen legde. Veel wilde de royal er niet over kwijt: "We hebben een lange lijst van namen die ons getipt zijn door andere mensen. We moeten er maar eens goed voor gaan zitten."

In Melbourne konden ze ook meteen een andere naam aan de lijst toevoegen. Harry sprak namelijk met een stel dat hun baby de naam Harriet had gegeven. De moeder van de baby vertelde later aan Sunday Express dat Harry had aangegeven dat hij dat een geweldige naam vond. 

Zoek
Lees ook:
Zoek de verschillen: eerste foto hoofdrolspelers Harry en Meghan-film

Tot dusver hebben we dus Amy, Lily en Harriet op het lijstje staan, maar de Engelsen zouden de Engelsen niet zijn als ze er ook niet een weddenschap van zouden maken. Volgens de Britse bookmakerssite Ladbrokes is Philippa - vernoemd naar prins Philip - ook een grote kanshebber.

Prinses Eugenie vernoemde eerder al haar zoon naar haar grootvader. Kleine August heeft als tweede naam Philip.

Britten speculeren volop over naam dochtertje Meghan Markle

04:47