Royalty

Petitie voor behoud Blauw Bloed op 500 handtekeningen

25 mei 2021 23:14 Aangepast: 26 mei 2021 07:16
Beeld © ANP

Vorsten-hoofdredacteur Justine Marcella en royaltyfan Oscar Meijer zijn een petitie gestart voor het behoud van het tv-programma 'Blauw Bloed'. Dinsdag werd bekend dat na 'Opgelicht?!' ook de programma's 'Blauw Bloed' en 'Typisch' bij de NPO van de buis verdwijnen.

"Dat er behoefte bestaat aan een wekelijkse update over de activiteiten van de Koning"

Marcella zette de actie dinsdagavond rond 20.00 uur op. Het aantal handtekeningen stond aan het einde van de avond bijna op 500 stuks. "Wij, Koningshuisliefhebbers in Nederland, constateren dat er behoefte bestaat aan een wekelijkse update over de activiteiten van de Koning en Leden van zijn Huis en verzoeken Blauw Bloed onverkort te handhaven", luidt de omschrijving van de actie.

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

EO geeft Blauw Bloed nog niet helemaal op

Het schrappen van de programma's volgt "in het licht van de brede programmavernieuwing", zo liet een woordvoerder van de NPO eerder weten. "We zitten nu midden in de planning voor 2022, waarbij we werken aan het toekomstbestendig maken van onze programmering." De EO geeft Blauw Bloed nog niet helemaal op. Volgens de omroep zijn er nog gesprekken gaande met de NPO over "hoe we royalty een plek geven".

ANP/RTL Boulevard

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore