Royalty

'Woede om doodschieten beer door Liechtensteinse prins'

07 mei 2021 14:34
Beer Roemenië Beeld © ANP

Prins Emanuel uit Liechtenstein heeft een flinke ophef veroorzaakt. Volgens verschillende buitenlandse media zou hij in Roemenië de 17-jarige 'grootste bruine beer van Europa', Arthur, hebben doodgeschoten.

De prins, woonachtig in Oostenrijk, ging op berenjacht in Roemenië om een 'probleembeer' neer te schieten. Zij zou voor een heleboel overlast zorgen dicht bij enkele bewoonde plekken. Maar in plaats daarvan schoot hij, al dan niet per ongeluk, de 'grootste beer van Europa' dood.

In een persbericht reageren Roemeense natuurorganisaties woedend. Sinds 2016 geldt er een verbod in het Oost-Europese land om op beren te schieten, tenzij ze grote problemen zoals structurele overlast veroorzaken. Prins Emanuel zou dan ook een jachtvergunning voor 7000 euro hebben gekocht om de vrouwelijke 'probleembeer' neer te schieten. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Prinses Eugenie trakteert volgers op niet eerder vertoonde kiekjes van zoon August

Toch heeft de prins, familie van de regerende Liechtensteinse vorst Hans Adam II, in een beschermd bosgebied op zo'n 70 kilometer van de aangewezen locatie, de verkeerde beer neergeschoten. Het lijkt om een bewuste actie te gaan, aangezien de 'jachttrofee' behoorlijk prestigieus is. 

Inmiddels zijn er petities gestart om de prins zijn 'trofee' weer in te laten leveren en heeft de Roemeense overheid een onderzoek gestart naar wat er precies is gebeurd. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Prins Harry: 'Coronavaccin moet voor iedereen beschikbaar zijn'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore