Royalty

Geen cadeautjes: Harry en Meghan willen donaties voor Archies verjaardag

06 mei 2021 17:13 Aangepast: 06 mei 2021 17:29
Meghan Markle en prins Harry Beeld © ANP

Archie is deze donderdag jarig en zijn ouders maken van die gelegenheid gebruik om donaties te vragen. Voor zijn tweede verjaardag vragen prins Harry (36) en zijn vrouw Meghan (39) schenkingen voor betere toegang tot coronavaccins over de wereld. Dat schrijven de twee in een brief die verschenen is op de website van hun stichting Archewell.

"We kunnen geen betere manier vinden om de verjaardag van onze zoon te eren"

In de brief staat dat het koppel diep geroerd is door de warmte en steun die ze hebben gekregen rondom Archie's verjaardag. Met hun stichting, waarmee ze eerder ook al liefdadigheidsprojecten startten, hebben ze een fundraiser opgezet voor een bedrijf dat vaccins inkoopt voor landen die de coronaprikken zelf niet kunnen veroorloven.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Meghan wint volledige zaak tegen Mail on Sunday

"We kunnen geen betere manier vinden om de verjaardag van onze zoon te eren", aldus Harry en Meghan. Elke donatie, die vanaf 5 dollar kan worden gemaakt, wordt via de inzamelingsactie van Archewell verviervoudigd. Daarmee is elke donatie goed voor zo'n vier coronaprikken, schrijven de twee. "Dus alle kleine beetjes helpen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Meghan Markle brengt eigen kinderboek uit

Archie, het zoontje van de hertog en hertogin van Sussex, viert donderdag zijn tweede verjaardag. Vanuit Groot-Brittannië stromen de felicitaties binnen. Op sociale media hebben al flink wat leden van de Britse koninklijke familie de jarige gelukgewenst.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore