Royalty

William en Kate feliciteren jarige Archie met zorgeloze familiefoto

06 mei 2021 12:06 Aangepast: 06 mei 2021 12:11
Prins Harry en Meghan Markle Beeld © Getty Images

Het zoontje van prins Harry (36) en Meghan Markle (39) heeft vandaag alweer twee kaarsjes op zijn taart staan om uit te blazen. Die feestelijke dag viert Archie wel zonder een groot deel van zijn familie, want die bevinden zich nog altijd in Engeland. Waar we in Nederland gewoon een kaartje sturen, pakt het Britse koningshuis het iets publiekelijker aan met een reeks posts op social media.

"We wensen Archie een hele fijne tweede verjaardag vandaag"

Zelfs William (38) en zijn vrouw Kate Middleton (39) hebben al hun teleurstelling rond Meghan en Harry's Oprah-interview aan de kant gezet om het ventje en plein public te feliciteren. De hertog en hertogin van Cambridge stonden deze morgen stil bij de verjaardag van de kleine Archie door een kiekje te delen van fotograaf Chris Allerton, gemaakt tijdens zijn doop. 'We wensen Archie een hele fijne tweede verjaardag vandaag', luidt het bericht. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Kleine Archie blaast 2 kaarsjes uit: dit weten we van het jochie

Het regent online nog meer verjaardagswensen, want ook grootouders Charles en Camilla en koningin Elizabeth hebben het ventje - die voluit Archie Harrison Mountbatten-Windsor heet - een fijne dag gewenst. Dat doen ze via Twitter. Daar kan geen Greetz-kaart tegenop.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Deze celebs trouwden net als Meghan Markle met een royal

Een ouderwetse verjaardagskaart zou dan ook een flinke afstand moeten overbruggen. Archie woont immers met zijn ouders in Santa Barbara, Californië. Het mannetje heeft zijn oom en tante (William en Kate) en nichtje en neefjes (Charlotte, George en Louis) al maanden niet meer gezien sinds Harry en Meghan in maart van 2020 besloten hun koninklijke taken neer te leggen en te verhuizen naar Canada, en vervolgens de VS. Archie en zijn hoogzwangere moeder waren niet aanwezig bij de begrafenis van prins Philip in april.

Het jochie krijgt er deze zomer een zusje bij. Harry en Meghan onthulden in het beruchte Oprah Winfrey interview in verwachting te zijn van een meisje. Wanneer Meghan precies is uitgerekend is niet bekend, al zijn de Britten wel al volop aan het speculeren over de naam.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Docuserie van prins Harry en Oprah verschijnt deze maand

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore