Máxima, in de gloria!

De bijzondere band tussen koningin Máxima en haar dochters

15 mei 2021 16:05
Beeld © Getty Images

Koningin Máxima wordt maandag 50 jaar en daarom is het deze hele week feest bij RTL Boulevard. We zetten onze koningin deze week elke dag flink in het zonnetje. Vandaag staan we stil bij de bijzondere band tussen moeder en dochters.

"We hebben drie teenagers, dat is niet altijd even makkelijk"

Op 7 december 2003 werd Máxima moeder. Inmiddels is Amalia 17 jaar oud, Alexia 15 en Ariane 14. Van 'prinsesjes' kunnen we niet meer spreken, de dames zijn echte prinsessen die we beetje bij beetje steeds beter leren kennen.

Wat er zich achter de paleisdeuren allemaal afspeelt tussen de koningin en haar dochters blijft slechts gissen. Toch lichten de Oranjes soms een klein tipje van de sluier op. Zo vertelde Máxima onlangs nog bij de opening van de Koningsspelen dat zij en haar dochters via apps sporten. Vanwege de coronacrisis kwam sporten in teamverband een tijd stil te liggen. "Het was wel een issue dat ze niet konden hockeyen. Maar dat hebben we samen als gezin opgepakt", zei Máxima erover. "Godzijdank hadden we digitale middelen. We hadden apps waarmee we kleine work-outs hebben gedaan."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Het liefdesleven van koning Willem-Alexander en koningin Máxima

De lockdown heeft overigens wel eens vaker voor stress gezorgd op Paleis Huis ten Bosch. Vorig jaar zei onze koningin tijdens de jaarlijkse fotosessie: "Het maakt niet uit hoe groot het huis is, we zitten altijd bovenop elkaar. We hebben drie teenagers, dat is niet altijd even makkelijk." Ieder (konings)huisje heeft natuurlijk zijn kruisje, maar volgens Máxima bracht de lockdown ook mooie dingen. "We verschillen van mening hoe dingen gedaan moeten worden, maar het bracht ook heel veel begrip en respect voor elkaar."

Er zijn een aantal momenten in het jaar waarop we Máxima samen met haar drie dochters in het openbaar zien: de wintersportvakantie in Lech, de jaarlijkse fotosessie in de zomer en Koningsdag.

Tijdens Koningsdag 2019 gaf prinses Amalia haar eerste interview. Best spannend, zo kunnen we ons voorstellen. Gelukkig werd ze bijgestaan door haar ouders. Vooral Máxima zorgde ervoor dat het ijs een beetje werd gebroken voor haar dochter. Op de vraag of Amalia zich had voorbereid voor Koningsdag zei Amalia: "Nou, eigenlijk heel weinig." Waarna Máxima haar onderbrak en haar bijviel dat ze zich wel had voorbereid op de regioquiz: "Dat is helemaal niet waar! Ze heeft onderzoek gedaan naar alle negen gemeentes, ze heeft spiekbriefjes gemaakt, want ze wilde winnen."

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook:

De bijzondere band tussen prinses Amalia en zangeres Maan

Als we op het uiterlijk af moeten gaan, lijkt Alexia misschien nog wel het meest op haar moeder. Maar volgens royaltydeskundige Justine Marcella zitten er ook duidelijk trekken van Willem-Alexander in: "Als je die stem hoort, hoor je ook haar vader op zijn vijftiende. Die klank en manier van praten, dat lijkt best wel."

Wat opvalt aan de drie meiden is dat zij op het gebied van kleding steeds vaker in de voetsporen van hun moeder treden. Alle drie plunderen ze nog wel eens de kledingkast van hun moeder. Begrijpelijk natuurlijk, als de kledingkast van je moeder volhangt met de mooiste designerspullen.

Amalia werd al eens gespot in een mantel en skipak van haar moeder. Tijdens Koningsdag mocht zij een groene tas van haar moeder lenen. Ook Alexia leende afgelopen Koningsdag een tasje van haar moeder. Eerder droeg zij al een spijkerjas en een blouse van de koningin. De outfit van Ariane was deze Koningsdag extra bijzonder. Zij droeg een jas die haar moeder droeg tijdens het fotomoment vlak na haar geboorte.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Hoe we de prinsessen Amalia, Alexia en Ariane steeds beter leren kennen

In onderstaande video zie je er meer over.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore