Royalty

Van Minecraft tot stage: dit hebben we geleerd over de prinsessen

28 april 2021 13:05 Aangepast: 28 april 2021 17:09
Prinsessen Amalia, Alexia en Ariane Beeld © ANP

Het koninklijk gezin vierde gisteren Koningsdag in Eindhoven en het waren vooral prinsessen Amalia (17), Alexia (15) en Ariane (14) die de show stalen. De dochters van koning Willem-Alexander (54) en koningin Máxima (49) gaven een voorzichtig inkijkje in hun leven en vertelden onder meer over wat ze missen in deze tijden van corona en wat Amalia van plan is tijdens haar tussenjaar.

"We zijn niet competitief, we willen alleen niet verliezen"

Het was een bijzondere - en waarschijnlijk spannende - dag voor de prinsessen. De dames kregen namelijk een zendermicrofoon opgespeld. Al hun uitspraken zouden worden opgevangen en dan wil je natuurlijk geen uitglijder maken.

Tijdens het gesprek in de studio leerden we al een aantal leuke feitjes over de prinsessen kennen. Zo vertelden ze dat ze vroeger Minecraft speelden, een videogame waarin je een virtuele wereld betreedt om bijvoorbeeld huizen te bouwen. "We speelden vroeger wel altijd Minecraft. Kwam altijd heel veel ruzie van", vertelde Alexia. "Heel veel ruzie", voegde Máxima eraan toe. De meiden kwamen namelijk in elkaars wereld en staken dan elkaars dingen virtueel in de hens. Nu gamen de meiden niet meer, maar Amalia heeft wel ander tijdverdrijf gevonden: Netflix. We vragen ons natuurlijk af of ze The Crown kijkt.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook:

De bijzondere band tussen prinses Amalia en zangeres Maan

Ook vertelde de koning dat ze heel fanatiek zijn met spelletjes. "We zijn niet competitief, we willen alleen niet verliezen", voegde Amalia eraan toe.

Die drang om te winnen kwam ook mooi in beeld tijdens het e-racen. De meiden gingen vol gas de virtuele baan op. En dan bedoelen we echt vol gas. "Je hebt ook een rempedaal, hè?", sprak Robert Doornbos prinses Ariane toe. Bij prinses Amalia ging het iets beter. Zij vertelde dat ze is begonnen met rijlessen, maar dat ze door corona helaas nog maar een rijles heeft gevolgd.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Het bijzondere verhaal achter de oorbellen die Amalia met Koningsdag draagt

Tijdens het persgesprek kwamen de drie meiden ook aan het woord. En dat was best bijzonder. Vooral prinses Ariane komt niet vaak in beeld en nu mocht zij ook een paar vragen beantwoorden. Wanneer een verslaggever haar vraagt hoe het is om steeds meer van zichzelf te kunnen laten zien tijdens Koningsdag, reageert ze nog een beetje onwennig en lacherig. Daarom helpt mama Máxima haar een handje: "Je doet mee." Na dat voorzetje reageert Ariane: "Ik doe gewoon mee. En ook heel interessant om alle regio's van Nederland te leren kennen."

De prinsessen werden ook gevraagd wat ze het meest missen in deze tijden van corona. Voor Amalia, die binnenkort begint aan haar middelbare schoolexamens, heeft dat vooral met school te maken. "Alle leuke dingen van een zesde klas die je dan mist." Het gemiddelde eindexamenjaar staat normaal gesproken bomvol met leuke activiteiten als een gala, de diploma-uitreiking, een eindexamenreis, en ga zo maar door. Dit alles kan nu voor middelbare scholieren niet doorgaan. Ook mist ze haar klasgenoten. "Die je dan wel door een schermpje ziet, maar niet in het echt."

Alexia mist vooral de kleine dingen als even naar de stad om te winkelen of lekker op het terras zitten. "In het normale leven zonder corona dan heb je niet door hoe leuk dat eigenlijk is. In quarantaine was het moeilijk om al die kleine dingen te moeten missen."

Ariane vertelde dat ze het in het begin van de lockdown wel leuk vond, zo even geen school. Uiteindelijk miste ze haar klasgenoten wel. "En ook wat mijn zus zei, al die kleine dingetjes niet meer doen. Je kan ook niet meer met vriendinnen naar de bioscoop. Of wat dan ook."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Prinsessen treden in de voetsporen van Máxima met Koningsdag-outfit

Prinses Amalia zal na haar eindexamen een tussenjaar nemen. Gisteren vertelde ze over haar plannen. "Ik wil nog wel leren, maar even niet op school. Al heb ik daar wel van genoten de afgelopen veertien jaar." Haar plan is om haar koffers te pakken. "De wereld over reizen, dingen doen die ik misschien over twintig jaar niet meer kan doen." De kroonprinses wil graag stage lopen bij 'gave bedrijven'. "Ze is natuurlijk afhankelijk van corona", voegde Máxima er nog aan toe.

Eind dit jaar wordt de prinses 18. Ondertussen wordt ze door haar ouders steeds meer klaargestoomd voor de rol die ze krijgt. "Voor mij komt het rustig op me af. Ik geniet nu van mijn jeugd en vrienden om me heen. Af en toe een beetje lastig, zeker nu in de coronacrisis."

Voor prinses Alexia is de toekomst wat minder uitgestippeld. "Ik heb natuurlijk wel de vrijheid om zelf te kiezen wat ik later wil worden. Ik weet het nog lang niet, maar ik vind het wel fijn dat ik later iets kan doen met mijn eigen interesses."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore