Royalty

Eén gezicht: prinses Amalia begint steeds meer op Beatrix te lijken

27 april 2021 17:27 Aangepast: 27 april 2021 17:30
Beeld © ANP

Prinses Beatrix (83) en prinses Amalia (17) hebben meer gemeen dan het koningsschap. Op nieuwe beelden is te zien dat de kleindochter van Beatrix sprekend op onze oud-koningin begint te lijken.

"Prinses Amalia is echt sprekend haar oma"

Waar Alexia als twee druppels water op haar moeder lijkt, lijkt Amalia meer op Beatrix. Het is operazangeres Francis van Broekhuizen die het in eerste instantie opvalt. 'Prinses Amalia is echt sprekend haar oma!' schrijft ze enthousiast op Instagram. 'Zo leuk om te zien.' Daarbij plaatst ze een foto van een jonge Beatrix en een recente foto van Amalia, waarop duidelijk te zien is hoeveel uiterlijke kenmerken ze met elkaar gemeen hebben. 

Francis' volgers zien het ook. 'O ja, ze lijkt sprekend op haar oma', schrijft iemand. 'Als baby al', deelt een ander. 'Ja, ongelooflijk wat een gelijkenis.'

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Prinses Amalia droomt al over tussenjaar: 'Dingen doen die straks niet meer kunnen'

Tijdens Koningsdag 2021 houdt Amalia letterlijk en figuurlijk haar familie dicht bij zich. Voor het eerst mocht ze uit de collectie familiejuwelen oorhangers uitzoeken. Ze koos voor briolette geslepen aquamarijnen die Beatrix' moeder Juliana in haar tijd als cadeau van haar schoonmoeder kreeg. Juliana was erg gesteld op de aquamarijnen en de juwelen worden nu van generatie op generatie doorgeven. Zo droeg Máxima de hangers nog tijdens een staatsbezoek aan India in 2019.

Ondanks dat Koningsdag verder ingetogen werd gevierd, werd er niet bezuinigd op de kosten. Volgens royaltydeskundige Marc van der Linden kostte deze editie veel meer dan vorige jaren. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Prinsessen treden in de voetsporen van Máxima met Koningsdag-outfit

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore