Royalty

Harry en Meghan roepen op tot goede verdeling vaccins

27 april 2021 15:18 Aangepast: 27 april 2021 15:57
Meghan Markle Beeld © Getty Images

Prins Harry (36) en zijn vrouw Meghan (39) werken op 8 mei mee aan het digitale vaccinatiebenefiet VAX LIVE: The Concert to Reunite the World. De Sussexes zullen tijdens het evenement een oproep doen voor meer gelijkheid in de distributie van coronavaccins, maakte organisatie Global Citizen bekend.

"Het afgelopen jaar heeft onze wereld gezamenlijk pijn, verlies en problemen ervaren. Nu moeten we ook samen herstellen en helen"

"Het afgelopen jaar heeft onze wereld gezamenlijk pijn, verlies en problemen ervaren. Nu moeten we ook samen herstellen en helen", laat het echtpaar weten in een verklaring. "We kunnen niemand achterlaten. We hebben er allemaal baat bij en zullen allemaal veiliger zijn als iedereen overal dezelfde toegang heeft tot het vaccin. We moeten streven naar een gelijke distributie van vaccins en daarbij het vertrouwen in onze gemeenschappelijke menselijkheid herstellen. Deze missie had niet crucialer of belangrijker kunnen zijn."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nieuwe hoofdstukken toegevoegd aan boek Harry en Meghan

Tijdens het concert worden regeringsleiders opgeroepen om geld of coronavaccins te doneren om daarmee armere landen te helpen. Het benefiet wordt gepresenteerd door Selena Gomez. Ook zijn er optreden van artiesten als Jennifer Lopez, Foo Fighters, H.E.R. en Pearl Jam-zanger Eddie Vedder. Het evenement is te zien op de Amerikaanse zenders ABC en CBS en via YouTube.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Deze celebs trouwden net als Meghan Markle met een royal

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore