Royalty

John Travolta blikt terug op dans met Diana: 'Een magisch moment'

23 april 2021 14:55
Beeld © Getty Images

Dé dans van John Travolta (67) en prinses Diana tijdens het Witte Huis-diner in 1985 behoort absoluut tot een van de meest iconische momenten in de geschiedenis van de Britse royals. De acteur kijkt in de Spaanse 'Esquire' terug op de bijzondere dans, die hij een 'sprookje' noemt.

"En daar waren we, samen dansend als in een sprookje"

"Ik verwachtte niet dat ik gevraagd werd om met haar te dansen", vertelt hij. "Ik had de eer om dat te doen. En ik dacht: hier moet een reden voor zijn, dus ik kan maar beter alles geven." Het is volgens John een 'gecompliceerde missie' om haar daadwerkelijk voor een dans te vragen. Vooral omdat Diana er volgens hem 'ietwat sip' uitzag.

"Het podium is als een droom. Ik ga naar haar toe, raak haar schouder aan en vraag haar om te dansen. Ze draait zich om, laat die innemende lach zien, ietwat verdrietig, en accepteert mijn uitnodiging. En daar waren we, samen dansend als in een sprookje." De Grease-ster noemt het een speciaal en magisch moment.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

John Travolta bedankt volgers voor steun na overlijden vrouw

Het diner in het Witte Huis werd destijds gehouden door president Ronald Reagan en zijn vrouw Nancy. Op dat moment was Diana een paar jaar getrouwd met Charles en net bevallen van Harry. De iconische jurk die ze voor het diner aantrok, wordt overigens op een bizarre plek bewaard. Die is namelijk in de vriezer gestopt

Als trendsetter inspireert prinses Diana nog dagelijks mode-ontwerpers van over de hele wereld. Zo is de volgende Diana-look weer helemaal terug van weggeweest. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Prinses Diana had geen idee in welke situatie ze belandde'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore