Royalty

Hoe we de prinsessen Amalia, Alexia en Ariane steeds beter leren kennen

26 april 2022 09:49 Aangepast: 27 april 2022 07:43
Prinses Amalia, prinses Alexia en prinses Ariane. Beeld © ANP

Prinsessen Amalia (18), Alexia (16) en Ariane (15) zien we helaas niet vaak in de publiciteit. Slechts een aantal momenten per jaar vangen we een glimp op van de drie A-tjes: tijdens Koningsdag, de fotosessie in de zomer en de fotosessie in Lech. Helaas heeft de Rijksvoorlichtingsdienst onlangs bekendgemaakt dat die vaste momenten op de schop gaan vanwege de drukke agenda's van de prinsessen. Extra leuk dus dat we ze op de verjaardag van hun vader weer even in de spotlights zien. We hebben de leukste momenten van Amalia, Alexia en Ariane eens op een rij gezet.

Amalia

Als oudste van de drie en toekomstige koningin is kroonprinses Amalia echt de leader of the pack. Ze komt altijd wat serieuzer over dan haar jongere zusjes. In 2016 kwamen Amalia, Alexia en Ariane kort aan het woord over de Koningsdagfestiviteiten. Waar Alexia en Ariane spontaan antwoord gaven op de vraag "Wat vonden jullie het leukst?", pakte Amalia het anders aan. Ze gaf het iconische antwoord: "Daar kan ik nog niet over oordelen, want ik heb nog niet alles gezien."

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook:

Marc van der Linden: 'Amalia gaat autorijden tijdens Koningsdag'

In 2019 was het tijd voor het eerste 'echte' interview van de kroonprinses, op deze manier wordt ze al langzaam klaargestoomd voor later. Amalia leek nog een klein beetje gespannen zo met een microfoon voor haar gezicht, maar het publiek smulde van dit bijzondere interview. Ondertussen luisteren koning Willem-Alexander en koningin Máxima trots mee.

In 2020 kregen we op Koningsdag een bijzonder inkijkje in het leven van de Oranjes. De geplande festiviteiten konden vanwege het coronavirus niet doorgaan en daarom waren we digitaal uitgenodigd op paleis Huis ten Bosch. Hier zagen we hoe prinses slash paardenmeisje Amalia in gesprek ging met Anky van Grunsven over - je raadt het al - paarden.

Voor Amalia leek het allemaal een beetje onwennig, zeker ook, omdat we toen slechts een paar weken in lockdown zaten en videobellen allemaal nog nieuw en spannend was.

Alexia

De 16-jarige prinses Alexia is in de media wat minder serieus dan haar zus en pakt vaker haar shine. Tijdens een wintersportvakantie in Lech verscheen ze met een kek kleurtje in haar haar op de piste. En er was nog iets dat opviel: de middelste dochter van Willem-Alexander en Máxima weet als een echt model te poseren. Mét een leuke smize.

Tijdens het tripje in Lech zagen we tevens een ander beeld van de prinses. Toen zij haar skistok liet vallen ontsnapte er een kleine vloek uit haar mond.

Dankzij de wat spontanere momenten van Alexia komen we meer over haar te weten. In 2018 bijvoorbeeld werden de Oranjes getrakteerd op een optreden van Kensington. Waar de rest van de meiden voorzichtig stond mee te bewegen op de muziek, zong Alexia mee met het nummer.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook:

Dit staat de 'wilde' Alexia te wachten na de zomervakantie

Ook Alexia mocht tijdens Koningsdag in 2020 kletsen met een BN'er. Zij ging samen met haar moeder in gesprek met Enzo Knol. Een van de vragen die prinses Alexia kreeg, is hoe haar moeder in het dagelijkse leven is. "Als je kijkt naar hoeveel werk mijn moeder altijd doet, dan vind ik haar als moeder echt heel goed. Ze moet heel veel tijd besteden aan haar baan, maar ze is er heel vaak. En er is altijd wel iets wat we samen kunnen doen."

Ariane

Prinses Ariane is met haar 15 jaar de jongste van de drie. Tijdens Koningsdag in Amersfoort in 2019 was onder meer te zien hoe zij zich spelenderwijs vermaakte.

Later die dag was te zien hoe Ariane al dansend op het podium stond. Lekker spontaan!

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook:

Máxima over verjaardagsplannen Ariane: 'Helaas digitaal'

Waar Amalia en Alexia in gesprek gingen via Zoom, was Ariane iets minder in beeld. Tijdens de speech van haar vader was ze wel even te zien en dat leverde een bijzonder moment op. De prinses schrok van een geluid en reageerde met een verbaasde blik. Kunnen we hieruit opmaken dat Ariane de lolbroek van de familie is? De tijd zal het leren.

Vorig jaar kreeg prinses Ariane een iets serieuzere rol toebedeeld tijdens Koningsdag. Ook zij mocht een persvraag beantwoorden, maar dat was nog wel wat onwennig. Toen een verslaggever haar vroeg hoe het is om steeds meer van zichzelf te kunnen laten zien tijdens Koningsdag, reageerde ze nog een beetje lacherig. Daarom helpte mama Máxima haar een handje: "Je doet mee." Na dat voorzetje reageerde Ariane: "Ik doe gewoon mee. En ook heel interessant om alle regio's van Nederland te leren kennen."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore