Ga naar de inhoud
Royalty

Queen Elizabeth viert 95ste verjaardag in rouw

Queen Elizabeth Beeld © ANP

Een groot feest zal het vandaag niet worden, nog geen twee weken na de dood van prins Philip (99), maar toch viert Queen Elizabeth vandaag alweer haar 95ste verjaardag. Buckingham Palace deelt op Instagram dan ook een prachtige foto van haar.

"De koningin was geboren om 2:40 uur en was het eerste kind van de Duke and Duchess of York"

'Vandaag is de 95ste verjaardag van de koningin. De koningin was geboren om 2:40 uur in de nacht van 21 april 1926 op Brutonstraat 17 in Mayfair, Londen. Ze was het eerste kind van de Duke and Duchess of York, die later koning George VI en koningin Elizabeth werden', is te lezen bij de post. 

Tot slot staat er vermeld: 'Dit jaar blijft de majesteit in Windsor Castle, tijdens deze periode van koninklijke rouw na de dood van de Duke of Edinburgh.'

Dit
Lees ook:
Dit verandert er straks als koningin Elizabeth weer gaat werken

De koninklijke familie is twee weken in rouw. Zij zullen evenementen die gepast zijn blijven bijwonen en waar nodig een zwarte rouwband dragen.

Ook in het hele Verenigd Koninkrijk was na het overlijden van prins Philip een periode van nationale rouw afgekondigd. Deze eindigde afgelopen zaterdag; toen de begrafenis van de royal plaatsvond. 

Koningin
Lees ook:
Koningin Elizabeth hervat taken en is nu al weer aan het werk

Inmiddels heeft het paleis in een statement laten weten dat de koningin iedereen hartelijk wil bedanken voor alle verjaardagswensen. 

"Ik heb, op mijn 95ste verjaardag vandaag, veel verjaardagswensen ontvangen, die ik erg waardeer."

Ook laat Queen Elizabeth weten dat, hoewel ze nu in diepe rouw is, veel steun haalt uit alle condoleances voor prins Philip van over de hele wereld. Ze wil dan ook - namens de hele familie - iedereen bedanken voor alle steun en liefde die ze heeft ontvangen de afgelopen dagen. 

Nog voor de begrafenis, had Queen Elizabeth alweer haar taken hervat. Zo was ze vorige week aanwezig bij een ceremonie ter gelegenheid van het afscheid van Earl Peel, oftewel Lord Chamberlain - de hoogste officier van het koninklijk huis. In zijn functie was hij nauw verbonden met de vorstin, zo ondersteunde en adviseerde hij haar en was hij de schakel tussen de koningin en het House of Lords.

De ceremonie vond plaats in Windsor Castle.

Marc over prins Philip: 'Dit soort mensen maken we niet meer mee'

04:03