Royalty

Deze celebs trouwden net als Meghan Markle met een royal

24 april 2021 11:25
Jamie Lee Curtis, Meghan Markle en Diane von Fürstenberg Beeld © Getty Images

Dankzij haar romance met prins Harry (36) kon Meghan Markle (39) de set van de hitserie 'Suits' inruilen voor een heel andere omgeving, die van Windsor Castle. Het is inmiddels een welbekend en veelbesproken sprookje, maar de actrice is bij lange na niet de eerste celeb die het officieel maakte met een royal.

"Ik voel me sinds dag één welkom"

Er zijn namelijk een hoop sterren die Meghan voorgingen. De actrice volgt een lange lijn aan beroemde dames die in een koninklijke familie terechtkwamen. Uiteraard had het niet voor iedereen even grote gevolgen als voor Meghan, maar desalniettemin huwden ze met een erfgenaam van de troon. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Prins Harry keert terug naar Meghan na 'ijzig' bezoek aan Engeland

Grace Kelly en haar echtgenoot prins Reinier III Grace Kelly en haar echtgenoot prins Reinier III

1. Grace Kelly

Ook Grace begon in Hollywood, maar werd uiteindelijk de prinses van Monaco door haar huwelijk met prins Reinier III. De twee leerden elkaar in 1955 kennen tijdens het filmfestival in Cannes en gaven elkaar het jawoord het jaar erop. Grace stopte met acteren en moest haar eigen fortuin afstaan aan Huis Grimaldi, het vorstenhuis dat Monaco regeert. Het stel kreeg drie kinderen samen: Caroline, Albert II en Stéphanie. Grace en haar Reinier bleven bij elkaar tot haar dood in 1982. Ze werd 52 jaar. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Kleindochter Grace Kelly nu ook voor de kerk getrouwd

Sofia Hellqvist en prins Carl Philip van Zweden Sofia Hellqvist en prins Carl Philip van Zweden

2. Sofia Hellqvist

Sofia was model, actrice én realityster voordat ze trouwde met prins Carl Philip van Zweden. Naar het schijnt liepen ze elkaar tegen het knappe lijf toen ze in hetzelfde restaurant dineerden en aan elkaar voorgesteld werden. "Er wordt gesuggereerd dat ik niet welkom was in de familie, maar het tegenovergestelde is waar. Ik voel me sinds dag één welkom", vertelde Sofia in de documentaire The Year with the Royal Family. Het stel trouwde een paar jaar later tijdens een luxueuze ceremonie in 2015 en hebben inmiddels drie kinderen samen: Alexander (5), Gabriel (3) en de pasgeboren Julian.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Zweedse royals Carl Philip en Sofia maken naam prinsje bekend

Christopher Guest en Jamie Lee Curtis Christopher Guest en Jamie Lee Curtis

3. Jamie Lee Curtis

Jamie Lee Curtis, bekend van haar rollen in de filmklassiekers Halloween, Freaky Friday en Big Fish, voegde zich bij de adelijke bloedlijn van haar Britse echtgenoot Christopher Guest. Hij is sinds de dood van zijn vader namelijk een baron, waardoor zij officieel een barones is. Hun titels hebben verder weinig invloed op hun leven, maar Christopher mocht wel een keertje het parlement van het Verenigd Koninkrijk bezoeken en zat toen in Hogerhuis, één van de kamers van het Britse tweekamerstelsel. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Actrice Jamie Lee Curtis is al twintig jaar clean

Frederick Windsor, neefje van koningin Elizabeth, en zijn vrouw Sophie Winkleman Frederick Windsor, neefje van koningin Elizabeth, en zijn vrouw Sophie Winkleman

4. Sophie Winkleman

Haar naam doet misschien geen belletje rinkelen, maar Sophie schitterde jarenlang in de sitcom Two and a Half Men met Charlie Sheen. Daarnaast scoorde ze rolletjes in The Walking Dead, Dalziel and Pascoe, CSI: Miami en The Chronicles of Narnia. In 2009 trouwde ze met Fredrick Windsor, een neef van koningin Elizabeth. Hierdoor behoort ze dus officieel tot de Britse koninklijke familie en heeft ze de titel Lady gekregen. Het stel heeft twee dochters: Maud en Isabella. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Koningin Elizabeth hervat taken en is nu al weer aan het werk

Tao Ruspoli en Olivia Wilde Tao Ruspoli en Olivia Wilde

5. Olivia Wilde

Deze actrice wordt de laatste tijd gelinkt aan Harry Styles, maar heeft mogen proeven van het koninklijke leven. Olivia kreeg succes met de serie House, maar was daarvoor getrouwd met de Italiaanse filmmaker Tao Ruspoi, de zoon van de Italiaanse prins Dado Ruspoli. Na zes maanden besloot het paar te trouwen. Olivia was toen slechts 18 jaar oud en werd een prinses. Na 8 jaar huwelijk besloten ze te scheiden. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Olivia Wilde vol lof over vrouwvriendelijke Harry Styles

Diane von Fürstenberg en haar toenmalige echtgenoot prins Egon Diane von Fürstenberg en haar toenmalige echtgenoot prins Egon

6. Diane von Fürstenberg

Diane is een wereldberoemde modeontwerpster. Het had echter weinig gescheeld of ze was bekender onder de naam Hare Doorluchtigheid Prinses Diane von Fürstenberg. Dankzij haar huwelijk met prins Egon van Zwitserland in 1969 werd ze namelijk lid van het adellijke huis van Fürstenberg. Het stel ontmoette elkaar toen ze beiden aan de Universiteit van Genève studeerden. Jaren later besloten ze te trouwen, omdat Diane zwanger was. In 1983 liep het sprookje uit op een scheiding. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Beroemde wikkeljurk Diane von Furstenberg 40 jaar

Meghan is dus bij lange na niet de enige Amerikaanse die haar grote liefde vond in een paleis. Toch koos ook zij ervoor om het koninklijke leven achter zich te laten en terug te gaan naar Los Angeles mét haar man en kind. Het stel legde in een explosief interview uit waarom en dat leverde flink wat reacties op. Je ziet het in de video hieronder. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore