Royalty

De hommage aan Diana en meer details over de uitvaart van Philip

19 april 2021 13:10
Beeld © Getty Images

Van een warm weerzien was afgelopen zaterdag geen sprake voor prins Harry (36). Voor het eerst in meer dan een jaar zette hij voet op Britse bodem om de uitvaart van zijn overleden opa bij te wonen. Aan hertogin Kate (39) de taak om de broers weer bij elkaar te krijgen. Tegelijkertijd bracht ze een hommage aan prinses Diana - dit en meer details die je hebt gemist over de uitvaart lees je hieronder.

Kate regelde ontmoeting tussen Harry en William

De verplichte thuisquarantaine van vijf dagen gaf Harry genoeg tijd om zich voor te bereiden op zijn aanstaande ontmoeting met William. De relatie tussen de broers is al tijden gebrouilleerd en het roemruchtige interview van Harry met Oprah Winfrey heeft hun relatie al helemaal op scherp gezet. 

Aan Kate de taak om vrede te stichten tussen de twee mannen. Naar verluidt is zij degene die een ontmoeting regelde in de tuin van Harry's onderkomen in Kensington Palace - dat vlak voor de Megxit nog voor miljoenen aan belastinggeld is verbouwd en nu eindelijk weer gebruikt wordt.

Tijdens de tocht naar St George's Chapel, waar de uitvaart van Philip plaatsvond, zorgde neef Peter Philips voor de nodige afstand tussen de broers. Uiteindelijk is het wederom Kate die vlak na de dienst een praatje met zowel Harry en William aanknoopt en op die manier opnieuw de banden aanhaalt. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Kate als bemiddelaar aan het werk gezet tijdens begrafenis Philip

Kate's eerbetoon aan prinses Diana

Eén van de opvallende mode-details van afgelopen zaterdag is het elegante parelsnoer dat Kate draagt. Het is een hommage aan prinses Diana, die de ketting in 1982 tijdens een banket droeg. De ketting is een cadeau geweest van Japan aan koningin Elizabeth in de jaren 70. Sindsdien heeft het een speciaal plekje in de juwelencollectie van de koninklijke familie. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Britse koningshuis werkt aan charme-offensief Kate Middleton'

Meghans handgeschreven kaart op de bloemenkrans

Meghan schitterde door afwezigheid, nadat haar dokter haar in verband met haar zwangerschap afraadde om naar Engeland af te reizen voor de begrafenis. Volgens Fox News volgde Meghan de uitvaart via de televisie. Haar afwezigheid kwam weliswaar goed uit, want met haar Oprah-interview heeft ze zich niet geliefd gemaakt bij haar schoonfamilie.

Desalniettemin heeft Meghan op haar manier haar steentje bijgedragen aan de beladen dag. Volgens Omid Scobie, een vriend van het koppel, heeft ze samen met Harry een krans laten maken voor Philip, waarop ze een handgeschreven kaart heeft laten plaatsen. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Prins Harry keert terug naar Meghan na 'ijzig' bezoek aan Engeland

Elizabeth droeg tastbare herinnering bij zich

Koningin Elizabeth staat er niet om bekend om haar emoties in het openbaar te tonen. Toch depte ze haar tranen weg tijdens de uitvaart, waar ze overigens zat zonder haar familieleden direct naast zich. Naar verluidt hield ze haar man dichtbij zich met een tastbare herinnering: ze bewaarde een foto van hen samen op Malta in haar tas. Het eiland was erg bijzonder voor het paar. Tussen 1949 en 1951 betrokken ze een villa aan de rand van hoofdstad Valletta, omdat Philip daar destijds gestationeerd was als marineofficier. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dit verandert er straks als koningin Elizabeth weer gaat werken

In onderstaande video praat royaltydeskundige Marc van der Linden je helemaal bij over de uitvaart van Philip. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore