Royalty

Charles en Camilla brengen bezoek aan bloemenzee prins Philip

15 april 2021 14:18
Charles en Camilla Beeld © ANP

Tijdens de huidige periode van nationale rouw in heel Groot-Brittannië wordt volop stilgestaan bij het leven én afscheid van prins Philip, die vorige week op 99-jarige leeftijd is gestorven. Ondanks het verzoek om geen bloemen achter te laten bij een van de koninklijke residenties, om mensenmassa's in coronatijd te voorkomen, is er inmiddels een zee aan bloemen ontstaan.

"We verzoeken iedereen om een kleine donatie te overwegen aan een goed doel naar keuze"

Niet alleen buiten de hekken van Buckingham Palace zijn bloemen en foto's neergelegd ter nagedachtenis aan de prins, ook in de koninklijke parken in Londen ontstaan gedenkplekken. Een deel daarvan is overgebracht naar Marlborough House, waar Philips zoon Charles en zijn vrouw Camilla de bloemenzee hebben bezocht. Tussen de bloemen zitten ook mooie kaarten, tekeningen, foto's en andere cadeaus gericht aan de koninklijke familie.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Kate als bemiddelaar aan het werk gezet tijdens begrafenis Philip

Op Instagram wordt Philip, ook via de officiële kanalen van het koningshuis, op allerlei manieren herdacht. Zo deelt de The Royal Family-pagina een prachtige foto van koningin Elizabeth, haar man Philip en al hun kleinkinderen in 2018. 

Philip overleed vorige week vrijdag op 99-jarige leeftijd. Zaterdag is zijn uitvaart, door de coronamaatregelen in zeer kleine kring. Ook moeten de gasten een mondkapje dragen, afstand houden en mag er niet worden gezongen. Lees hier hoe de begrafenis er naar alle waarschijnlijkheid uit zal zien. Britten die een laatste eer willen bewijzen aan de man van de koningin, wordt - in plaats van bloemen neer te leggen - verzocht een kleine donatie te doen aan een goed doel.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dit is de sobere gastenlijst van de uitvaart van prins Philip

Twee dagen na het overlijden van prins Philip reageerden zijn zonen voor het eerst op het verlies. Je bekijkt de reactie van onder anderen Charles in de video hieronder.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Alles wat we weten over de begrafenis van prins Philip

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore