Royalty

Koningin Elizabeth hervat taken en is nu al weer aan het werk

14 april 2021 10:59
Queen Elizabeth II Beeld © Getty Images

Koningin Elizabeth (94) heeft haar koninklijke taken weer hervat en dat slechts vier dagen na het overlijden van prins Philip. Dat melden verschillende Britse media.

"De koningin is, zoals je zou verwachten, een ongelooflijk stoïcijns persoon"

De koningin was aanwezig bij een ceremonie ter gelegenheid van het afscheid van Earl Peel, oftewel Lord Chamberlain - de hoogste officier van het koninklijk huis. In zijn functie was hij nauw verbonden met de vorstin, zo ondersteunde en adviseerde hij haar en was hij de schakel tussen de koningin en het House of Lords.

De ceremonie vond plaats in Windsor Castle.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dit verandert er straks als koningin Elizabeth weer gaat werken

Earl Peel kondigde vorig jaar zijn vertrek aan en slechts een week voor de dood van prins Philip begon Andrew Parker, een voormalig MI5-chef, aan deze klus.

In het verenigd koninkrijk is na het overlijden van prins Philip een periode van nationale rouw afgekondigd. Deze periode eindigt zaterdag; dan vindt de begrafenis van de royal plaats. Tot zaterdag 8 uur 's ochtends zijn de vlaggen op koninklijke gebouwen, overheidsgebouwen, vestigingen van de strijdkrachten en Britse posten in het buitenland halfstok.

De koninklijke familie is twee weken in rouw. Zij zullen evenementen die gepast zijn blijven bijwonen en waar nodig een zwarte rouwband dragen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Alles wat we weten over de begrafenis van prins Philip

Prins Andrew reageerde afgelopen zondag op het overlijden van zijn vader. Hij liet onder meer weten dat het overlijden van prins Philip 'een enorme leegte' heeft achtergelaten bij zijn moeder. "De koningin is, zoals je zou verwachten, een ongelooflijk stoïcijns persoon. Ze beschreef het als een enorme leegte in haar leven, maar wij, de familie, degenen die dichtbij zijn, zijn er om haar te steunen."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore