Royalty

Prinses Ariane is 14: wat weten we over de jongste van de drie?

10 april 2021 14:31
Prinses Ariane Beeld © ANP

De vlag hangt uit op paleis Huis ten Bosch: prinses Ariane blaast vandaag 14 kaarsjes uit. Wat weten we allemaal over de jongste dochter van koning Willem-Alexander (53) en koningin Máxima (49)?

"Anders wordt het helaas een digitale viering"

Willem-Alexander en Máxima werden op 10 april 2007 de trotse ouders van Ariane. Net als haar oudere zussen werd ze geboren in het Bronovo Ziekenhuis in Den Haag. Ze kreeg de namen Ariane (uitgesproken als Ariaan), Wilhelmina naar de oma van haar oma, Máxima naar haar moeder en haar overgrootmoeder en Ines naar haar tante.

Ariane is een knappe kop. Net als haar zussen gaat ze naar het Christelijk Gymnasium Sorghvliet in Den Haag. Daarnaast is ze een creatief kind. In haar vrije tijd houdt ze van tekenen, gitaar spelen en jazzballet. Net als Amalia en Alexia zit ze op hockey.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook:

Dit staat de 'wilde' Alexia te wachten na de zomervakantie

Het zal je niet verbazen dat Ariane haar verjaardag niet groots kan vieren. Koningin Máxima liet eerder deze week aan ons weten dat de verjaardagsplannen vooral van het weer af zouden hangen. "U weet wat er kan in coronatijd. De optie was om een beetje buiten te zijn, maar als het zulk slecht weer is, weet ik niet wat er gaat gebeuren. We kijken donderdag wel wat de weersvoorspellingen zijn en anders wordt het helaas een digitale viering."

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore