Royalty

Piers: 'Koningshuis dankbaar voor mijn kritiek op Harry en Meghan'

07 april 2021 14:02 Aangepast: 07 april 2021 14:07
Piers Morgan, Meghan Markle en prins Harry Beeld © Getty Images

Piers Morgan (56) schuift zijn kritiek op Meghan Markle (39) en prins Harry (37) niet onder stoelen of banken. De Britse presentator was behoorlijk fel over het interview dat de Hertog en Hertogin van Sussex aan Oprah Winfrey (67) gaven. Hij verloor zelfs tijdelijk zijn baan als presentator bij het programma 'Good Morning Britain' door zijn commentaar. Piers beweert nu dat het Britse koningshuis hem berichtjes stuurt waarin ze hem 'bedanken'.

"Ik ga niet vertellen om wie het gaat"

Het Britse koningshuis is Piers 'dankbaar' voor zijn commentaar op Meghan en Harry, als we de presentator mogen geloven. "Ik heb berichten namens meerdere leden van het Britse koningshuis ontvangen", vertelt Piers aan het Amerikaanse programma Extra. "Ik ga niet vertellen om wie het gaat, maar ze zijn me dankbaar dat ik het voor ze opnam." 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Eindelijk bekend: dit wordt de eerste Netflix-serie van Harry en Meghan

Piers kwam onder vuur te liggen door zijn kritiek op Meghan. De presentator geloofde niets van haar uitspraken in haar interview met Oprah. Meghan liet weten mentale steun nodig te hebben gehad van het koningshuis, maar dat niet te hebben gekregen. Bovendien zei ze dat de Britse monarchie zich 'zorgen maakte' over de huidskleur van haar zoontje Archie. Piers wilde het niet geloven en uitte felle kritiek in het programma Good Morning Britain

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Idris Elba neemt het op voor Meghan na interview Oprah

Daarnaast claimt Piers dat hij niet racistisch is. "Niets wat ik over Meghan heb gezegd is racistisch", legt hij uit bij Extra. De presentator zou graag ook een mogelijkheid hebben om Meghan en Harry te interviewen. "Kom bij me op de bank en laat me de moeilijke vragen stellen." Piers heeft er moeite mee dat het stel nog altijd hun koninklijke titels gebruikt en zou het daar over willen hebben. "Als je de koninklijke familie zo haat, waarom behoud je dan wel die naamtitels? (...) Het slachtoffer spelen vind ik misselijkmakend."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Aartsbisschop Harry en Meghan: 'Ik trouwde hen niet eerder'

Waarom Piers zo'n enorme hekel heeft aan Meghan is een raadsel, maar velen denken dat het komt doordat hij een blauwtje liep bij de voormalige actrice. In de video hieronder zie je hoe het precies zit. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore