Royalty

Eindelijk bekend: dit wordt de eerste Netflix-serie van Harry en Meghan

06 april 2021 16:46
Beeld © Getty Images

Zeven maanden nadat prins Harry (36) en Meghan Markle (39) bekendmaakten dat ze een lucratieve miljoenendeal met Netflix hebben getekend, wordt eindelijk duidelijk wat hun eerste productie namens Archewell Productions zal zijn. Het Twitter-account van Invictus Games brengt het nieuws van de nieuwbakken Hollywood-producers naar buiten.

"Als de eerste serie van Archewell Productions met Netflix, in samenwerking met de Invictus Games Foundation, kon ik niet blijer zijn over de reis die voor ons ligt"

Het hoge woord is eruit: de eerste Netflix-productie waaraan Harry en Meghan meewerken, is een serie over de aanloop naar de Invictus Games van 2020. Dit internationale sportevenement voor militairen en veteranen die tijdens hun dienst in het leger lichamelijk of psychisch gewond zijn geraakt, is een initiatief van Harry. Op dit moment is de werktitel van de serie Heart of Invictus. 

Oscar-winnende documentairemakers Orlando von Einsiedel en Joanna Natasegara laten in Heart of Invictus 'de menselijke verhalen en veerkrachtige geest achter de Invictus Games' zien. Zij volgen een groep bijzondere concurrenten van over de hele wereld die zich voorbereiden op de Invictus Games die in 2020 in Den Haag plaats zouden vinden. Inmiddels is het evenement verplaatst naar 2022. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Wereldwijd (nu al) meer dan 49 miljoen kijkers voor Harry en Meghan

"Sinds de allereerste Invictus Games in 2014 wisten we dat elke concurrent op zijn eigen uitzonderlijke manier zou bijdragen aan een mozaïek van veerkracht en vastberadenheid", vertelt Harry op de website van de Invictus Games Foundation. "Deze serie geeft gemeenschappen over de hele wereld een kijkje in de ontroerende en opbeurende verhalen van deze concurrenten op weg naar [de Invictus Games in] Nederland volgend jaar."

Harry is erg gelukkig met de plannen voor de serie. "Als de eerste serie van Archewell Productions met Netflix, in samenwerking met de Invictus Games Foundation, kon ik niet blijer zijn over de reis die voor ons ligt, of trotser zijn op de Invictus-community voor het continu inspireren van wereldwijde genezing, menselijk potentieel en voortdurende dienstverlening."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Prins Harry heeft z'n eerste echte baan te pakken

De serie bestaat uit verschillende afleveringen. Naast de deelnemers komen ook de organisatoren aan het woord tijdens hun voorbereiding voor de Games. Voor prins Harry is er een bijzondere rol weggelegd. Hij kan op zijn cv de rol van Executive Producer zetten. Daarnaast speelt hij ook vóór de camera een rol in de serie. Het is nog niet bekend wanneer de afleveringen op Netflix te zien zijn.

Op de agenda staan nog meer films en series van de hand van Harry en Meghan. Ze hebben namelijk een contract voor meerdere jaren getekend. Meer daarover zie je in de video hieronder.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore