Royalty

Queen Elizabeth na tweede coronaprik: 'Blij dat ik erbij kan zijn'

01 april 2021 17:40 Aangepast: 01 april 2021 18:02
Queen Elizabeth tijdens haar eerste uitstapje sinds november Beeld © Getty Images

Het vaccinatieprogramma is in het Verenigd Koninkrijk ook in volle gang en met haar 94 jaar is koningin Elizabeth één van de eersten die twee coronaprikken heeft gehad. De monarch kreeg het ook precies op tijd. Ze ging vandaag voor het eerst in vijf maanden weer publiekelijk de hort op.

"Haar personeel had dat anders niet toegelaten, omdat ze dan teveel risico loopt"

Koningin Elizabeth maakte haar eerste publieke optreden vandaag in Runnymede, Surrey tijdens een bezoek aan The Royal Australian Air Force Memorial. De Britse monarch heeft inmiddels twee keer het coronavaccin ontvangen en ging zonder mondkapje naar het evenement. Aan de omstanders vertelde ze 'verheugd' te zijn weer onder de mensen te zijn, meldt The Sun. "Het is een prachtige dag en ik ben heel blij dat ik erbij kan zijn", aldus koningin Elizabeth, die sinds november niet weg is geweest uit Windsor Castle. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Kindjes prins William leren paardrijden voor Queen Elizabeth'

Het eerste prikje ontving koningin Elizabeth op 9 januari. "Dat ze 12 weken na haar eerste vaccin alweer naar buiten treedt, geeft aan dat ze ook haar tweede prik heeft gehad", vertelt een bron aan The Sun. "Haar personeel had dat anders niet toegelaten, omdat ze dan teveel risico loopt." De echtgenoot van de Britse monarch was niet van de partij voor het evenement. Prins Philip werd in februari opgenomen in het ziekenhuis wegens een infectie en een hartaandoening. Uiteindelijk verbleef hij daar een maand. In de video hieronder zie je wat er precies aan de hand was. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore