Ga naar de inhoud
Royalty

Oom Kate Middleton: 'Kate zou Meghan nooit laten huilen'

Kate Middleton Beeld © ANP

Gary Goldsmith (55), de oom van Kate Middleton (39), is er allesbehalve van overtuigd dat zijn nichtje degene zou zijn geweest die Meghan Markle (39) aan het huilen bracht toen er jurkjes voor de bruidsmeisjes uitgezocht moesten worden voor het huwelijk van Harry en Meghan. 'Er zit niks kwaad in haar', zegt hij.

"Mocht er zich iets hebben afgespeeld tussen de twee, dan heeft Meghan de boel opgehitst"

Goldsmith is de broer van Carole Middleton, de moeder van de hertogin van Cambridge. In het veelbesproken interview dat Meghan en Harry gaven aan Oprah Winfrey, maakte Meghan duidelijk dat de Britse media haar ervan beschuldigde dat zij Catherine, ook wel Kate genoemd, aan het huilen gebracht zou hebben. Maar volgens haar was dat juist andersom. "Er was inderdaad iets rondom die jurkjes en zij liet mij huilen, in een toch al hele moeilijke week vanwege het gedoe met mijn vader. Kate heeft daar later haar excuses voor aangeboden en ik heb haar vergeven," aldus Meghan.

'Meghan
Lees ook:
'Meghan is actrice en weet perfect hoe ze moet manipuleren'

Maar volgens Kates oom zit het heel anders in elkaar. "Ik ken Kate al sinds haar geboorte en er zit absoluut niks kwaads in haar. Zo is ze gewoon niet opgevoed. Ze is innerlijk nog mooier dan uiterlijk: ontzettend begaan met mensen, enorm behulpzaam en vooral heel lief. Dus nee, ik geloof dit verhaal niet. Zoiets zou Kate nooit doen. Mocht er zich iets hebben afgespeeld tussen de twee, dan weet ik zeker dat het Meghan is geweest die de boel heeft opgehitst."

Prins
Lees ook:
Prins Albert van Monaco reageert op interview Harry en Meghan

Het interview met Harry en Meghan hield de gemoederen lang bezig. Met de woorden 'herinningen kunnen variëren' in het statement van de Queen na het veelbesproken gesprek, rijst de vraag of het verhaal van Meghan de hele waarheid is:

Hoe (on)geloofwaardig is het interview van Meghan Markle met Oprah Winfrey?

07:28