Royalty

'Kindjes prins William leren paardrijden voor Queen Elizabeth'

29 maart 2021 13:54
Prins George, prinses Charlotte, prins William, prins Louis en koningin Elizabeth Beeld © Instagram @kensingtonroyal/Getty Images

Prins George (7), prinses Charlotte (5) en prins Louis (2) zijn net zo gek op paardrijden als hun overgrootmoeder koningin Elizabeth (94), meldt de Britse krant 'The Times'. De drie kindjes van prins William (38) en Kate Middleton (39) zijn druk aan het oefenen, zodat ze deze zomer met hun 'Gan Gan' kunnen hobbelen op Windsor en Balmoral, de kastelen van de Queen.

George, Charlotte en Louis gaan, als de coronamaatregelen het toelaten, een deel van de zomer doorbrengen op het landgoed van koningin Elizabeth. Ter voorbereiding op hun tijd met de monarch heeft het drietal hun paardrijkunsten geperfectioneerd, omdat hun overgrootmoeder daar groot fan van is. Bovendien zou de Queen hun vorderingen in het zadel nauwlettend in de gaten houden, meldt The Times. Het Britse koningshuis zou het namelijk belangrijk vinden dat George, Charlotte en Louis hun steentje kunnen bijdragen in de verzorging van de pony's. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Eerste beelden satirische cartoon prins George uitgebracht

De liefde voor paardrijden zat er al van jongs af aan in. Toen het gezin van prins William in 2016 een toer deed door Canada, liet prins George al zien zonder moeite de teugels in handen te nemen. De kleine man had toen al lessen gevolgd op de Shetlandpony van zijn achternicht Zara Tindall. Ook prinses Charlotte is er wild van en begon met 17 maanden al te rijden. Ze zou het zelfs zo leuk vinden, dat er gespeculeerd werd dat ze Olympische ambities heeft. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Meghan en Kate hadden ruzie om panty prinses Charlotte'

De paardrijgekte van George, Charlotte en Louis hebben ze niet van een vreemde. Hun vader leerde namelijk ook al op jonge leeftijd paardrijden van zijn ouders prins Charles en prinses Diana. Bovendien is het een koninklijke traditie en kreeg koningin Elizabeth voor haar vierde verjaardag een Shetlandpony cadeau. 

De hobby's van het Britse koningshuis kwamen ook voorbij tijdens een speciale documentaire, waarin ze wilden laten zien hoe gewoontjes hun leven kon zijn. Maar na één keer uitzenden en een hele bak kritiek besloten ze 'm nooit meer te vertonen. De documentaire dook onlangs opeens weer op, zoals te zien is in de video hieronder. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore