Royalty

Zweedse royals Carl Philip en Sofia maken naam prinsje bekend

28 maart 2021 17:56
Carl Philip en Sofia Beeld © Getty Images

De Zweedse prins Carl Philip (41) en zijn vrouw Sofia (36) zijn vrijdag ouders geworden van een zoontje. Inmiddels is ook de naam van het kleine prinsje bekendgemaakt: Julian Herbert Folke. Dat vertelde de Zweedse koning Carl Gustaf (74) zondag tijdens een regeringsbijeenkomst.

"Prinses Sofia en ik, en zijn twee grote broers, hebben allemaal naar deze dag uitgekeken”

De aankondiging werd ook gedeeld via het officiële Instagram-account van het Zweedse koningshuis met een foto gemaakt door trotse papa Carl Philip. Prinses Sofia beviel afgelopen vrijdag om 11.19 in het Danderyd-ziekenhuis in Stockholm van hun zoon. Julian is het achtste kleinkind van koning Carl Gustaf en koningin Silvia.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Zweedse prins Carl Philip en vrouw positief getest

"We zijn zo blij en dankbaar dat we onze derde zoon in onze familie mogen verwelkomen. Prinses Sofia en ik, en zijn twee grote broers, hebben allemaal naar deze dag uitgekeken”, aldus Carl Philip. "Nu kijken we er naar uit om kennis te maken met dit nieuwe kleine lid van onze familie."

De nieuwe prins is de zevende in lijn van de troonopvolging, maar krijgt niet de titel Koninklijke Hoogheid. Wél wordt hij hertog van Halland, dat vroeger toebehoorde aan prins Bertil, een oom van koning Carl Gustaf. Samen met zijn vrouw en drie kinderen woont Carl Philip ook in het oude huis van Bertil, Villa Solbacken. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Zwangere Ellie Goulding krijgt steun van prinses Eugenie

De Zweedse koning beperkt sinds oktober 2019 wie van de familie tot het koninklijk huis behoort, waardoor de titel ook van zijn grote broers prins Alexander en prins Gabriel werd weggenomen. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore