Royalty

'Harry, William en Charles hebben elkaar gesproken, maar tevergeefs'

16 maart 2021 17:17 Aangepast: 16 maart 2021 17:29
Beeld © Getty Images

Dat er bij de Britse royals heel wat gaande is achter gesloten deuren, blijkt wel uit het interview dat prins Harry (36) en hertogin Meghan (39) gaven aan Oprah Winfrey (67). Tijdens dat gesprek maakte de jongere broer van William kenbaar dat hij en zijn vader en broer gebrouilleerd zijn geraakt. Maar er is positief nieuws: de mannen hebben weer contact met elkaar.

"Wat mij is verteld, is dat de gesprekken niet productief waren"

De pijn valt van Harry's gezicht af te lezen als hij Oprah vertelt dat zijn vader al enige tijd ieder telefoontje van hem negeert. Ook in de broederlijke relatie met William zijn de afgelopen jaren de nodige scheurtjes ontstaan. Op 11 maart is het van alle mensen uit de Britse monarchie juist William die als eerste in het openbaar reageert op het Oprah-interview: hij zegt voor de camera dat hij zijn kleine broer niet meer heeft gesproken. Daar is de afgelopen vijf dagen verandering in gekomen.

Dat vertelt Gayle King, co-presentator van CBS This Morning en editor-at-large van Oprah's magazine. Zij heeft de Sussexjes gesproken en vertelt het volgende aan de kijkers thuis: "Harry heeft met zijn broer gepraat en ook met zijn vader. Wat mij is verteld, is dat de gesprekken niet productief waren. Maar ze zijn blij dat ze in ieder geval het gesprek zijn gestart."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Britse koningin 'bedroefd en bezorgd' om uitspraken Harry en Meghan

Volgens Gayle steekt het Harry dat Buckingham Palace steeds verkondigt dat ze dingen privé willen oplossen, maar ondertussen de media nog steeds voeden met verhalen die onjuistheden bevatten. Ook zou niemand van de familie de moeite nemen om contact op te nemen met Meghan. "De familie moet erkennen dat er problemen zijn en op dit moment doet niemand dat. Dat is echt het enige wat ze willen. Ze willen een gesprek." 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Harry en Meghan voelen zich bevrijd na interview'

Gayle houdt verder vol dat Meghan 'alle documenten heeft' om alles wat ze in gesprek met Oprah heeft gezegd te onderbouwen. Ondertussen twijfelt onze eigen royaltydeskundige Justine Marcella aan de geloofwaardigheid van het interview.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore